Wall Street: Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι - Προς νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες

Wall Street: Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι - Προς νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες

Σε τροχιά νέων ιστορικών υψηλών βρίσκονται οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς το ανοδικό σερί της τρέχουσας εβδομάδας συνεχίζεται, αντανακλώντας την εντεινόμενη αισιοδοξία των επενδυτών και των αναλυτών σχετικά με μία ευτυχή κατάληξη στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 28.677,93 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,20%.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, o οποίος καταγράφει άνοδο 0,09% και διαμορφώνεται στις 3.242,61 μονάδες.

Τέλος, κέρδη 0,02% καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που φαίνεται να σταθεροποιείται πάνω από τις 9.000 μονάδες, τις οποίες ξεπέρασε για πρώτη φορά στα χρονικά κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Σημειώνεται πως και οι τρεις κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν την Πέμπτη, κινούνται προς την κατεύθυνση της επίτευξης νέων ρεκόρ την Παρασκευή.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο «μέτωπο» των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας, η αισιοδοξία για ένα αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται εδώ και μήνες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στηρίζεται μεταξύ άλλων και στα πρόσφατα σχόλια τόσο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσο και Κινέζων αξιωματούχων που κατέδειξαν ότι η αρχική συμφωνία έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία για την επισημοποίησή της. Εξάλλου, την πρόοδο έχει επιβεβαιώσει από την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι «η συμφωνία έχει κλείσει, και βρίσκεται στο στάδιο της μετάφρασης».

Παρόμοια αισιοδοξία εκφράζεται και από την κινεζική πλευρά, καθώς αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου σημείωσε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με την Ουάσιγκτον για την υπογραφή της αρχικής εμπορικής συμφωνίας.