Wall Street: Κέρδη 530 μονάδων ο Dow με τραπεζικό ράλι

Wall Street: Κέρδη 530 μονάδων ο Dow με τραπεζικό ράλι

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς και τον βιομηχανικό Dow Jones να ενισχύεται άνω του 2% έπειτα από ράλι των τραπεζικών μετοχών, καθώς συνεχίζεται η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Dow ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 24.995 ενισχυμένος κατά 2,17% ή 529,95 μονάδες, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 2.991 μονάδες με κέρδη 1,23%, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κατέγραψε μικρή άνοδο 0,17% στις 9.340 μονάδες.

Ισχυρή ώθηση στην αμερικανική αγορά έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές που σημείωσαν ράλι εν μέσω αισιοδοξίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με τους τίτλους των Citigroup και Wells Fargo να ενισχύονται άνω του 8,6%, την Bank of America να κερδίζει 7%, όσο και η JPMorgan Chase, που είδε τη μετοχή της σε υψηλά ημέρας έπειτα από τη δήλωση του CEO της, Jamie Dimon, ότι η τράπεζα έχει «μεγάλη αξία» στις σημερινές τιμές της.

Οι δείκτες θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει και ακόμα καλύτερη πορεία αν δεν έκοβαν ταχύτητα προς το τέλος της συνεδρίασης, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων σε κινεζικές εταιρείες λόγω της κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό ο Dow Jones είχε ξεπεράσει τις 25.000 μονάδες και ο S&P 500 τις 3.000, αλλά ψαλίδισαν τα κέρδη τους στο φόντο του ενδεχόμενου νέας κλιμάκωσης της σινοαμερικανικής αντιπαράθεσης.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, βελτίωση του δείκτη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ καταγράφηκε τον Μάιο, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται αισιόδοξοι μετά και την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας στην χώρα, ενώ μεγάλο μέρος των περιορισμών για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας έχει αρθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Conference Board, ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση τον Μάιο και διαμορφώθηκε στις 86,6 μονάδες από 85,7 μονάδες όπου βρισκόταν τον Απρίλιο, την στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές του Doe Jones ανέμεναν πτώση στις 82,3 μονάδες συνεχίζοντας την τάση του Μαρτίου και του Απριλίου.