Wall Street: Απώλειες λόγω κοροναϊού και εταιρικών αποτελεσμάτων

Wall Street: Απώλειες λόγω κοροναϊού και εταιρικών αποτελεσμάτων

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς ο συνδυασμός της ανησυχίας για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Ασία με την αξιολόγηση των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων μίας σειράς εισηγμένων εταιρειών οδηγεί τις συνεδριάσεις σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας αρκετά μακριά από τα ιστορικά υψηλά που είχαν καταγραφεί κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,45% και βρίσκεται στις 29.054,81 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.309,84 μονάδες με απώλειες 0,37%, ενώ πτώση 0,23% καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που βρίσκεται στις 9.362,55 μονάδες.

Στο ταμπλό, σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup και J.P. Morgan Chase να υποχωρούν άνω του 1%.

Σχετικά με τα εταιρικά αποτελέσματα, Comcast και Travelers ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ωστόσο οι μετοχές τους υποχωρούν κατά 1,4% και 3% αντίστοιχα.

Η μετοχή της Procter & Gamble σημειώνει άνοδο άνω του 0,6%, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων τριμήνου.

Άνω του 12% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, με το 70% εξ αυτών να έχουν κινηθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

Αναφορικά με την εξάπλωση του κοροναϊού, οι κινεζικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 17 ανθρώπων με τα κρούσματα πλέον να ανέρχονται στα 643, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί τρεις πόλεις της επαρχίας Χουμπεί, όπου αρχικά ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό θα κλείσει μέχρι νεωτέρας και η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το αν θα κηρυχθεί παγκόσμιος συναγερμός.

Την ίδια στιγμή, κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε Ιαπωνία, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Ταϊλάνδη, ενώ δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο λαμβάνουν έκτακτα μέτρα πρόληψης σε αεροδρόμια και μέσα μαζικής μεταφοράς.