Wall Street: Απώλειες 700 μονάδων στον απόηχο του αρνητικού ρεκόρ των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Wall Street: Απώλειες 700 μονάδων στον απόηχο του αρνητικού ρεκόρ των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η έξαρση της πανδημίας σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ οδηγούν την αγορά σε αρνητικό έδαφος, ενώ ταυτόχρονα το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στις διαβουλεύσεις σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες  729 μονάδων ή 2,58% και διαμορφώνεται στις 27.605 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος υποχωρεί κατά 2,16% στις 3.390 μονάδες.

Τέλος, μικρότερες απώλειες της τάξης του 1,62% σημειώνει και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διαμορφώνεται στις 11.361 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι των ταξιδιωτικών κολοσσών, με την Royal Caribbean να χάνει 5,7%, ενώ πτώση καταγράφει και η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας Delta< η οποία υποχωρεί κατά 2,8%.

Απώλειες 0,8% και για την μετοχή της Microsoft, ενώ η Oracle υποχωρεί κατά 3,3%, στον απόηχο της βουτιάς 20% της μετοχής της εταιρείας λογισμικού SAP στην Ευρώπη, μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας για τα έσοδά της κατά το γ' τρίμηνο του έτους.

Η έξαρση της πανδημίας συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς και αναστάτωση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν το Σάββατο περισσότερα από 83.000 κρούσματα της νόσου, αριθμός που αποτελεί ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας μάλιστα κατά 5.000 νέες λοιμώξεις το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του Ιουλίου.

Μάλιστα, σημειώνεται πως ο μέσος όρος επτά ημερών των ημερήσιων κρουσμάτων σημείωσε με την σειρά του αρνητικό ρεκόρ, καθώς διαμορφώθηκε στις 68.767 λοιμώξεις ανά ημέρα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στις ΗΠΑ με την πανδημία, λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου είναι και η παραδοχή του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοουζ πως ο κορονοϊός δεν μπορεί να τεθεί πλέον υπό έλεγχο.

Ο Μέντοουζ μιλώντας στο CNN και τον Τζέικ Τάπερ είπε: «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον κορονοϊό αλλά την διαδικασία αντιμετώπισης. Τα φάρμακα, τα εμβόλια. Είναι χειρότερο από τη γρίπη». Η δήλωση του Μέντοουζ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος πρόσφατα επανέλαβε ότι «ο κορονοϊός έχει στρίψει γωνία».