Υψηλοτέρα οι ευρωπαϊκές αγορές με την νίκη του Μπάιντεν να αυξάνει την όρεξη για ρίσκο

Υψηλοτέρα οι ευρωπαϊκές αγορές με την νίκη του Μπάιντεν να αυξάνει την όρεξη για ρίσκο

Οι ευρωαγορές αναμένεται να ακολουθήσουν την αισιοδοξία που καταγράφηκε στα ασιατικά χρηματιστήρια και το θετικό κλίμα που καταγράφεται και στην αμερικανική αγορά, με τα παράγωγα της Wall να κινούνται ανοδικά.

Το συμβόλαιο του DAX στη Γερμανία διαπραγματεύεται 1,7% υψηλότερα, το συμβόλαιο του CAC 40 στη Γαλλία ανεβαίνει 1,5% και το συμβόλαιο του FTSE 100 στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο +1,2%.

H ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού παραμένει μια σημαντική πρόκληση για την οικονομία, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη ανταποκριθεί κλειδώνοντας τμήματα των οικονομιών τους για άλλη μια φορά.

Η Ευρώπη έχει επίσης να αντιμετωπίσει το Brexit, καθώς πλησιάζει η 15 Νοεμβρίου για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές διαφορές που πρέπει να διευθετηθούν.

Στο μέτωπο της οικονομίας , περισσότερο από τις προβλέψεις ανεβήκαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Σεπτέμβριο. Έφτασαν στα 109,8 δισ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 2,3% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, έναντι πρόβλεψης για αύξηση 2,0%. Ωστόσο, κινήθηκαν καθοδικά 3,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η γερμανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Infineon προέβλεπε ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά σχεδόν 23% το επόμενο έτος καθώς ανέφερε τα αποτελέσματα του οικονομικού τέταρτου τριμήνου τη Δευτέρα.

Kέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας μετά την απώλεια 4% την Παρασκευή , με τα παράγωγα του μπρεντ να ξεπερνούν τα 40 δολάρια ανά βαρέλι, αφότου ο Μπάιντεν κέρδισε την αμερικανική προεδρία και άνοιξε την όρεξη για ρίσκο.