Τρίτη ημέρα ανόδου για τις τιμές του αργού

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις τιμές του αργού

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι τιμές του αμερικανικού WTI αλλά και του ευρωπαϊκού Brent κινούνται ανοδικά, μετά το διήμερο ράλι που απέφερε κέρδη άνω του 40%.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου του West Texas Intermdiate καταγράφει νέα άνοδο κατά 4,36% ή κατά 0,59 δολάρια/βαρέλι και διαμορφώνεται στα 17,22 δολάρια/βαρέλι.

Κέρδη 3,3% καταγράφουν και τα futures Ιουνίου για το ευρωπαϊκό Brent, το οποίο κερδίζει 0,71 δολάριο/βαρέλι και διαμορφώνεται στα 22,04 δολάρια/βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, νέα άνοδο που άγγιξε το 20% κατέγραψε η τιμή του αμερικανικού αργού την Πέμπτη, με την άνοδο το τελευταίο διήμερο να ανέρχεται σε 40%. Κέρδη κατέγραψε και το ευρωπαϊκό brent, μετά το κραχ που σημειώθηκε στις τιμές στις αρχές της εβδομάδας, ενώ με έκθεση της η UBS εκτίμησε πως οι υφιστάμενες πιέσεις στις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, παρά την μείωση της παραγωγής που αποφάσισαν τα μέλη του OPEC+, καθώς αυτός ο περιορισμός της παραγωγής δεν θα μπορέσει να ισοσταθμίσει την μείωση της ζήτησης.

Παράλληλα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 15 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Απριλίου στα συνολικά 518,6 εκατ., πολύ κοντά στο ρεκόρ του 2017 με τα 535 εκατ. βαρέλια, καθώς τα αποθέματα εκτιμάται πως θα συνεχίζουν να αυξάνονται.