Τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανία «ανεβάζουν» τις ευρωαγορές

Τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανία «ανεβάζουν» τις ευρωαγορές

Με κέρδη διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στην προοπτική οικονομικής ανάκαμψης λόγω και της κατασκευής εμβολίου κορονοϊού παρακάμπτοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω επιτάχυνση της πανδημίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 1,32%, με τις τράπεζες να κερδίζουν 3,7% οδηγώντας τα κέρδη ενώ όλοι οι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια κινούνται σε θετικά επίπεδα. Οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολουθούν την τάση που κατεγράφη στην Ασία, όπου οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν άνοδο με τον σύνθετο δείκτη της Σανγκάης να ενισχύεται περισσότερο από 4%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 1,59% στις 12.727 μονάδες και ο γαλλικός CAC κερδίζει 1,57% στις 5.085 μονάδες.

Στη Βρετανία ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,77% και διαμορφώνεται στις 6.266 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB βρίσκεται στις 20.080 μονάδες, με κέρδη 1,79%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 7.573 μονάδες, με κέρδη 2,29%.

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και  η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες του φαρμάκου Remdesivir για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Γι 'αυτό και γίνονται διαπραγματεύσεις με την φαρμακευτική εταιρεία «Gilead Sciences», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, ο οποίος επιβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι «το φάρμακο Remdesivir αναμένεται να εγκριθεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας για την ευρωπαϊκή αγορά».

Στα μακροοικονομικά νέα, οι παραγγελίες για γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 10,4% τον Μάιο, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί από το 1991 που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Η αύξηση ήταν χαμηλότερη από το 15% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι και ο Υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι η επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα θα είναι αργή, παρόλο που η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης.