Γερμανία: Ήπια η ανάκαμψη για τη βιομηχανία

Γερμανία: Ήπια η ανάκαμψη για τη βιομηχανία

Οι παραγγελίες για γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 10,4% τον Μάιο, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί από το 1991 που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Η αύξηση ήταν χαμηλότερη από το 15% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι και ο Υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι η επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα θα είναι αργή, παρόλο που η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν αύξηση κατά 12,3% της εγχώριας ζήτησης και 8,8% στις παραγγελίες από το εξωτερικό.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο της τάξης του 44,4%. Παρόλα αυτά, οι νέες παραγγελίες του Μαΐου ήταν 30,8% χαμηλότερες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, πριν επιβληθούν μέτρα περιορισμού.

Η γερμανική οικονομία έχει δεχτεί μικρότερο πλήγμα από την πανδημία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η κυβέρνηση κάνει ό, τι μπορεί για αν ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία με τεράστια πακέτα διάσωσης και τόνωσης.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,3% φέτος, σημειώνοντας την βαθύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει η Γερμανία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.