7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

To Facebook επανέρχεται με νέο positioning στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

To Facebook επανέρχεται με νέο positioning στην αγορά των κρυπτονομισμάτων
Shutterstock

Μπορεί το Facebook, μετά από προσπάθεια σχεδόν δύο ετών να μην έχει καταφέρει να λανσάρει ακόμα το ψηφιακό νόμισμα DIEM (γνωστό κυρίως με την προηγούμενη ονομασία του ως Libra), ωστόσο έχει πλέον (και) άλλες βλέψεις για το blockchain wallet του, το Novi.

«Όταν έχετε ένα τόσο ανταγωνιστικό πορτοφόλι για ψηφιακά νομίσματα όπως το Novi, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πώς να βοηθήσετε τους καταναλωτές να διαχειρίζονται τα NFT», δήλωσε ο David Marcus αναφορικά με τις βλέπεις του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων.

Ο David Marcus, επικεφαλής της Facebook Financial και συν-δημιουργός του πολυαναμενόμενο κρυπτονομίσματος από το Facebook - το Diem, δήλωσε ότι η εταιρεία "σίγουρα ψάχνει" πιθανούς τρόπους να εμπλακεί στη βιομηχανία NFT. Το Facebook εξετάζει πολλές επιλογές για την εισαγωγή στην αγορά των NFT, καθώς βρίσκεται σε «πολύ καλή θέση για να το κάνει», δήλωσε ο Marcus σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Εάν δεν σας λέει κάτι ο όρος NFT - μπορείτε να μάθετε εδώ περισσότερα για την τελευταία τάση στις αγορές των ψηφιακών νομισμάτων που έχει δημιουργήσει την απόλυτη τάση και πιθανώς θέμα συζήτησης στους κύκλους των επενδυτών.

Ο Marcus δήλωσε ότι το Novi είναι τώρα "έτοιμο για κυκλοφορία" μετά από αρκετά χρόνια ανάπτυξης, αλλά το Facebook αποφάσισε να αναστείλει την έναρξή του έως ότου η εταιρεία λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για να προχωρήσουν με το Diem.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης εξετάζει το λανσάρισμα του Novi χωρίς το Diem "ως έσχατη λύση", είπε ο Marcus, αλλά πιστεύει ότι και τα δύο είναι απαραίτητα. Κάτι τέτοιο θα έδινε τρομερό εκτόπισμα στις αγορές κρυπτονομισμάτων- εάν ο κάθε χρήστης αποκτούσε άμεσα ένα ψηφιακό πορτοφόλι για τα κρυπτονομίσματα του με εύκολη πρόσβαση από τους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων.

Εάν η εμπλοκή του Facebook, στην αγορά των NFTs προκαλεί έκπληξη, τότε πραγματικά δεν έχουμε λόγια για την τελευταία κίνηση της Visa. Η Visa αγόρασε το CryptoPunk 7610 καθώς εισέρχεται στον κόσμο του εμπορίου των NFT.

"Τα NFT είναι ένα σημείο τομής του πολιτισμού και του εμπορίου", δήλωσε ο επικεφαλής των αγορών κρυπτονομισμάτων της Visa, Cuy Sheffield. Δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό έγινε, πάντως η εταιρεία πολλαπλασίασε ήδη την επένδυση της, καθώς ο αριθμός δημοσιευμάτων που προσέλκυσε η απόφαση της δικαιολογούσε μια δαπανηρή καμπάνια μάρκετινγκ. Η Visa αγόρασε το CryptoPunk 7610, μία από τα 3.840 γυναίκες πανκ, για περίπου 150.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Τα CryptoPunks θεωρούνται τα αρχικά NFT, που κυκλοφόρησαν το 2017 από την Larva Labs. Πρόκειται για μια συλλογή από εικόνες τέχνης 10.000 pixel με εικονίδια που θεωρούνται misfits και έχουν εκκεντρικό χαρακτήρα. Κάθε CryptoPunk έχει τη δική του προσωπικότητα και μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών.

Η Visa πιστεύει ότι τα NFT θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον του εμπορίου.

Ο Sheffield συνέκρινε τα NFT με τις πρώτες μέρες του ηλεκτρονικού εμπορίου, λέγοντας ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο επέτρεψε σε μια μικρή επιχείρηση να πουλήσει στο διαδίκτυο και να προσεγγίσει πελάτες παγκοσμίως. Αλλά πρέπει ακόμα να παράγουν και να στέλνουν φυσικά αγαθά, τα οποία μπορεί να έχουν υψηλό κόστος εκ των προτέρων.

Έτσι, τα NFT επιτρέπουν σε μια μικρή επιχείρηση να αξιοποιήσει ένα δημόσιο blockchain για τη δημιουργία ψηφιακών αγαθών, τα οποία μπορούν να παραδοθούν αμέσως σε ένα πορτοφόλι οπουδήποτε στον κόσμο. "Μπορούμε να οραματιστούμε ένα μέλλον όπου μια διεύθυνση κρυπτονομισμάτων, θα είναι εξίσου σημαντική με την ταχυδρομική σας διεύθυνση", είπε.

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την είδηση, περίπου 90 NFT της συλλογής πουλήθηκαν σε μία ώρα. Το συνολικό ποσό αυτών των πωλήσεων ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή τη στιγμή η χαμηλότερη αξία ενός NFT της συλλογής που βρίσκεται διαθέσιμο προς πώληση ανέρχεται στα 249,338.75 δολάρια.

Αντίστοιχα, ο όγκος συναλλαγών στη μεγαλύτερη πλατφόρμα αγοραπωλησιών NFTs - την OpenSea ξεπέρασε για πρώτη φορά τα $1 δις μηνιαίως. Ο όγκος συναλλαγών της OpenSea αυξήθηκε κατά 286% από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο και κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του μηνιαίου όγκου συναλλαγών NFT από τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.