To Ethereum σε ρυθμούς... Βερολίνου

To Ethereum σε ρυθμούς... Βερολίνου

Το τελευταίο upgrade του Ethereum, με την ονομασία «Berlin», εισάγει τέσσερις βελτιώσεις στο πρωτόκολλο, και υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια και τέλη συναλλαγών. Παρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, το Ethereum σημειώνει νέα υψηλά ξεπερνώντας τα $2450 το βράδυ της Πέμπτης.

Το Berlin hard fork, είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα upgrades του μεγαλύτερου δικτύου blockchain, το τελευταίο πριν από το London Hard Fork που θα εισάγει μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του κόστους συναλλαγών στο δίκτυο.

Το Berlin hard fork, αρχικά αναμενόταν τον Ιούνιο - Ιούλιο του 2020, και είναι απαραίτητο για τη μετάβαση στη νέα εποχή του Ethereum 2.0  όπως είναι γνωστή μια συστοιχία αναβαθμίσεων για τη μετάβαση από τον αλγόριθμο Proof of Work σε Proof of Stake. Το Beacon Chain του ETH 2.0 διασφαλίζεται ήδη από $ΕΤΗ αξίας περισσότερο από $8 δισ.

Την ίδια στιγμή παρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αναβάθμιση, το $ΕΤΗ σημειώνει νέο ράλι αγγίζοντας το υψηλό των $2.488.

Οι αγορές futures στο CME Group για το $ΕΤΗ αγγίζουν νέα υψηλά τόσο σε όγκο συναλλαγών αλλά και σε open interest κατά τον Απρίλιο. Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε στις 8 Φεβρουάριου.

Ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα $278 εκατομμύρια (112.500 $ΕΤΗ)  με κατά μέσο όρο 820 συμβολαίων να διαπραγματεύονται ημερησίως.

Στις αγορές παραγώγων που απευθύνονται σε ιδιώτες επενδυτές, το open interest ξεπέρασε τα 3,3 δισ. την Τετάρτη, σημειώνοντας νέο ρεκόρ από τα $3 δις που είχαν καταγραφεί στις 13 Μαρτίου. Παράλληλα η τιμή διαπραγμάτευσης του $ΕΤΗ από τον Μάρτιο έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Η αναβάθμιση για το Berlin hard fork, ωστόσο δημιούργησε προβλήματα στο Open Ethereum, γνωστό και ως Parity Client, τον μεγαλύτερο client του Ethereum. Ο client έχει κολλήσει στο μπλοκ συναλλαγών 12,244,294 ή αλλιώς έπειτα από 294 επαληθευμένα blocks από την αναβάθμιση. Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει μόνο το συγκεκριμένο client, ωστόσο έχει δημιουργήσει προβλήματα και στο Etherscan τον πιο δημοφιλή block explorer του Ethereum.