Το άλμα του bitcoin σε νέα ιστορικά υψηλά και οι λόγοι που το οδηγούν στα 20.000 δολάρια

Το άλμα του bitcoin σε νέα ιστορικά υψηλά και οι λόγοι που το οδηγούν στα 20.000 δολάρια

Το Bitcoin κατέγραψε νέο υψηλό σημειώνοντας ρεκόρ σε πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε στο Coinbase στα $19.873, ενώ ακολούθησαν το Binance, Bitstamp & Kraken, σημειώνοντας ημερήσια άνοδο κατά 7,9%. Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος διόρθωσε και διαπραγματευόταν στο επίπεδο των $19.250 -$19.300 το βράδυ της Δευτέρας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, το $BTC δεν είχε καταφέρει να διατηρήσει το επίπεδο των $19.000+, σημειώνοντας πτώση που άγγιξε ακόμα και τα $3000 σε μια ημέρα, υποχωρώντας στο χαμηλό των $16.242. Η πτώση ήταν προσωρινή, και γρήγορη η τιμή του επανήλθε στα προγενέστερα επίπεδα. 

Έντονα σχόλια έχει προκαλέσει στην αγορά και η αντίδραση της αγοράς (;) στο ανταλλακτήριο Kraken. Συγκεκριμένα με το που αγγίξει νέα υψηλά, στιγμιαία υποχωρεί κατά $3000 στο επίπεδο των $16.600. Ο πιθανότερος λόγος για αυτή την στιγμιαία πτώση είναι η ενεργοποίηση κάποιας εντολής stop-loss. Οι εντολές αυτές συμπεριλαμβάνουν μεγάλο όγκο συναλλαγών σε συγκεκριμένο επίπεδο, ώστε να προφυλάξουν θέσεις με υψηλή μόχλευση από ρευστοποιήσεις. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται ασφυκτική πίεση η οποία ωστόσο είναι προσωρινή.

Τρεις λόγοι για την άνοδο

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που οι επενδυτές παίρνουν θέσεις στο $BTC ακόμα και σε αυτά τα επίπεδα:

1. Οι συνεχιζόμενες σχυρές τοποθετήσεις από θεσμικούς επενδυτές και επενδυτικά κεφάλαια

2. Το αδύναμο δολάριο

3. Τα υψηλότερα επιτόκια από επενδυτικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων, σε αντίθεση με τα μηδενικά (ή ακόμα και αρνητικά) επιτόκια των καταθέσεων σε παραδοσιακά νομίσματα.

Ακόμα και οι αναλυτές της Deutsche Bank που παραδοσιακά έχουν αποστασιοποιηθεί από τα κρυπτονομίσματα, πλέον συμπεριλαμβάνουν στις αναλύσεις τους προς τους θεσμικούς επενδυτές και την απόδοση του Bitcoin.

Το παγκόσμιο επενδυτικό κεφάλαια AllianceBernstein που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, και διαχειρίζεται $632 δισ, τοποθετήθηκε δηλώνοντας πως πλέον το Bitcoin έχει θέση στο επενδυτικό του portfolio. Συγκεκριμένα ο Fraser Jenkins, αναλυτής της εταιρείας, συνιστά συμμετοχή σε κρυπτονομίσματα μεταξύ του 1,5 και του 10% του portfolio.

Την ίδια στιγμή, η ζήτηση για ψηφιακά νομίσματα στην Βενεζουέλα γίνεται συνεχώς πιο διαδεδομένη.

Για παράδειγμα η Pizza Hut πλέον δέχεται πληρωμές σε Bitcoin & Ethereum. Λόγω του πληθωρισμού, πολλοί πολίτες της Βενεζουέλας έχουν επιλέξει να εναποθέσουν τις αποταμιεύσεις τους πλήρως στα ψηφιακά νομίσματα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.