Τη σκυτάλη απωλειών πήραν οι ασιατικές αγορές από τη Wall

Τη σκυτάλη απωλειών πήραν οι ασιατικές αγορές από τη Wall

Απώλειες που φτάνουν το 1% καταγράφουν σήμερα οι ασιατικές αγορές λαμβάνοντας τη σκυτάλη απωλειών από τη Wall Street που υποχώρησε κατά 2% στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη που δημοσιεύτηκαν σήμερα σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία έδειξαν υποχώρηση εντείνοντας τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για ενδεχόμενη οικονομική ύφεση, γεγονός που τους κάνει πιο επιφυλακτικούς στις κινήσεις τους. 

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές στο CNBC οι αγορές θα παραμείνουν ευάλωτες μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα για το εάν θα αποφευχθεί η ύφεση. Τονίζουν ότι ακόμα και αν δεν υπάρξει ύφεση, θα σημειωθεί σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης με αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη των εταιρειών. 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 96,4 μονάδες στη Νότια Κορέα για τον Ιούνιο υποχωρώντας κατά 6,2 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Ο αντίστοιχος δείκτης στην Ιαπωνία υποχώρησε τον Ιούνιο στις 32,1 μονάδες έναντι 34, 1 τον Μάιο. 

Σε αυτό το κλίμα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 1,66% με τον τεχνολογικό δείκτη Hang Seng Tech να κάνει βουτιά 3,17%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi απώλεσε 1,45% ενώ ο Kosdaq έχασε 0,6%. 

Στην Ιαπωνία, οι απώλειες του Nikkei έφτασαν το 1,17% και ο Topix υποχώρησε κατά 0,9%. Σημειώνεται ότι οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 3,6% τον Μάιο για τρίτο διαδοχικό μήνα. 

Στην Αυστραλία ο S&P /ASX 200 έχασε 0,8%.