8ος χρόνος, ημέρα 2476η
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Τι σηματοδοτεί η επένδυση 200 εκατ. δολαρίων του Binance στο Forbes

Τι σηματοδοτεί η επένδυση 200 εκατ. δολαρίων του Binance στο Forbes
φωτογραφία αρχείου

Το Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, επενδύει 200 εκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια εταιρεία πολυμέσων Forbes. Αυτή η συμφωνία είναι ένα άλλο παράδειγμα της αυξανόμενης παρουσίας των εταιρειών κρυπτονομισμάτων στις κύριες αγοράς και της αναμενόμενης επιρροής σε όλα το φάσμα εμπειρίας του διαδικτύου.

Το Web2 όπως ονομάζεται η γενιά του διαδικτύου που κατακλύστηκε από τα κοινωνικά δίκτυα είχε βαθύ αντίκτυπο στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και το Binance πιστεύει ότι το Web3 (κρυπτονομίσματα, μετασύμπαν, αποκεντρωμένα δίκτυα) μπορεί να διαδραματίσει εξίσου σημαντικό ρόλο στο μέλλον της δημοσιογραφίας και των εκδόσεων.

Έπειτα από τις γενναιόδωρες χορηγίες των κρυπτονομισμάτων σε αθλητικές ομάδες και γεγονότα, ή ακόμα και την εξαγορά παραδοσιακών τραπεζικών ιδρυμάτων, αυτή η συμφωνία είναι ένα άλλο παράδειγμα της αυξανόμενης παρουσίας των εταιρειών κρυπτονομισμάτων στις κύριες αγορές και της αναμενόμενης επιρροής σε όλα το φάσμα εμπειρίας του διαδικτύου.

Το Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, επενδύει 200 εκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια εταιρεία πολυμέσων Forbes. «Πρώτα και κύρια, πρόκειται για μια οικονομική επένδυση στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της επένδυσης δύο στελέχη του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, αναμένεται να ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο του Forbes αυτό το τρίμηνο μετά το κλείσιμο της συναλλαγής.

Το Forbes ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1917 και είναι σχεδόν 105 ετών. Είναι πολύ γνωστό για τη λίστα Forbes 30 Under 30 καθώς και για τη λίστα δισεκατομμυριούχων, η οποία παρακολουθεί τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng «CZ» Zhao κατέλαβε την 22η θέση στη λίστα «50 πλουσιότεροι της Σιγκαπούρης» του Forbes τον Αύγουστο του 2021, με περιουσία που ξεπερνά τα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις διαφέρουν σημαντικά καθώς το Bloomberg Billionaires Index υπολόγιζε την καθαρή περιουσία του Zhao σε 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που έχει αποδείξει την αξία του στην ψηφιακή μετάβαση και έχει ήδη στο ενεργητικό του την πολύ επιτυχημένη εξαγορά του CoinMarketCap, που πέτυχε θεαματικά αποτελέσματα στην εμπειρία χρήστη, είναι έτοιμο να ενισχύσει τις ψηφιακές πρωτοβουλίες του Forbes, καθώς εξελίσσονται σε μια πλατφόρμα επενδυτικών πληροφοριών επόμενου επιπέδου...

Εάν το μυαλό σας πάει απλά στο ότι θα μπορείτε να πληρώνετε τη συνδρομή σας με κρυπτονομίσματα, τότε θέτετε ιδιαίτερα χαμηλά τις προσδοκίες σας για την επιχειρησιακή ικανότητα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων. Σίγουρα αναμένουμε να δούμε σημαντικές πρωτοβουλίες, που ίσως καθορίσουν και την επόμενη ημέρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι πριν από ένα έτος το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είχε μηνύσει το περιοδικό για δυσφήμιση. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων μήνυσε το Forbes τον Νοέμβριο του 2020, υποστηρίζοντας ότι το άρθρο τους είχε ψευδείς ισχυρισμούς.

Το Forbes, επικαλούμενο έγγραφο που διέρρευσε, ανέφερε τις προσπάθειες του Binance να αποφύγει τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ. Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Binance «σχεδίασε μια περίτεχνη εταιρική δομή που έχει σχεδιαστεί για να εξαπατά σκόπιμα τις ρυθμιστικές αρχές και να κερδίζει κρυφά από τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το Binance ισχυρίστηκε ότι ζημιώθηκε με «εκατομμύρια δολάρια» σε απώλειες λόγω της ιστορίας του Forbes. Ως αποτέλεσμα το ανταλλακτήριο επιδίωξε τόσο αποζημίωση, αλλά και διόρθωση της ιστορίας. Το άρθρο είναι ακόμα δημοσιευμένο στον ιστότοπο του Forbes.

Το Binance ξεκίνησε το 2017 και γρήγορα εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο με βάση τον όγκο συναλλαγών. Την Πέμπτη, το Binance είχε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο 24 ωρών, πάνω από πέντε φορές τον όγκο του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματιστηρίου, του Coinbase, που είχε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes στόχευε σε αύξηση κεφαλαίου 400 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ως μέρος των σχεδίων του από τον Αύγουστο του 2021 να εισαχθεί στο χρηματιστήριο με τη Magnum Opus, μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC). Το Binance θα αντιπροσωπεύει το ήμισυ αυτής της δέσμευσης.

Ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης αναμένεται να εισαχθεί αυτό το τρίμηνο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το διακριτικό σύμβολο FRBS. Η στροφή του ως εισηγμένη εταιρεία θα βοηθήσει το Forbes να αξιοποιήσει τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και τις γνώσεις που βασίζονται στα δεδομένα για να προσελκύσει περαιτέρω κοινό και να έχει υψηλές επαναλαμβανόμενες ροές εσόδων.

Αυτή η συμφωνία είναι ένα άλλο τρανταχτό παράδειγμα πως οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων ωριμάζουν και θα γίνονται ολοένα και πιο mainstream. Το μερίδιο του Binance στο Forbes, αποτελεί την πρώτη σημαντική επένδυση από εταιρεία κρυπτονομισμάτων σε αμερικανικό ενημερωτικό κολοσσό.

Το 2020, το ανταλλακτήριο διέθεσε 100 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη έργων στο Binance Smart Chain με ένα ταμείο επιτάχυνσης και τον Οκτώβριο του 2021, δημιούργησε ένα ταμείο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να επιταχύνει την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων ευρύτερα.

Το Forbes μπορεί να εξελιχθεί ως «πραγματικός ηγέτης» στον αναδυόμενο κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων με τη βοήθεια του Binance.

Φυσικά, η στροφή που θα κάνει ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά/ οικονομικά περιοδικά στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, θα δημιουργήσει ιδιαίτερη σημασία και για τις αγορές των κρυπτονομισμάτων που θα έχουν το δημοσιογραφικό κεφάλαιο ως υποστήριξη, τόσο για την κάλυψη θεμάτων που αφορούν τη νομοθεσία, αλλά και την ενημέρωση των επενδυτών.