7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο μετά το πενθήμερο αρνητικό σερί

Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο μετά το πενθήμερο αρνητικό σερί

Διεκόπη το πτωτικό σερί των πέντε προηγούμενων συνεδριάσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει σήμερα στις 888,13 μονάδες με κέρδη της τάξης του 0,37%.

Ωστόσο, παραμένουμε σε αρνητικό έδαφος μετά τη διάσπαση των 900 μονάδων της Τρίτης, με επόμενο επίπεδο στηρίξεων στις 874, ενώ οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση με τέτοιους όγκους, δεν μπορεί παρά να ληφθεί υπόψη ως δευτερεύουσα κίνηση που απλά επιβεβαιώνει την εν λόγω διάσπαση. Πάνω από 890 μονάδες, η αγορά αποκτά και πάλι θετικό momentum.

Αν και η συνεδρίαση είχε μόνιμα θετικό πρόσημο, το εύρος διακύμανσης ήταν πολύ στενό, με υψηλό ημέρας στις 891,86 μονάδες (+0,79%) και χαμηλό τις 887,48 (+0,3%).

Επίσης, ο τζίρος συναλλαγών ήταν χαμηλός, μόλις στα 55 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 54% του μεσοσταθμικού. Η παρατήρηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία συνυπολογίζοντας ότι τα 7,9 εκατ. ευρώ δεν προήλθαν από το ταμπλό, αλλά από προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Έτσι, οποιοδήποτε συμπέρασμα εξαχθεί θα έχει μικρή βαρύτητα, ενώ από τις εισηγμένες, μονάχα η μετοχή της Alpha Bank (-3,53%) και του ΟΤΕ (+1,84%) είχαν αξιόλογη συναλλακτική δραστηριότητα (13,41 και 6,02 εκατ. ευρώ αντίστοιχα), απορροφώντας μάλιστα το 1/3 της συνολικής.

Άξια μνείας, για άλλη μια συνεδρίαση, η μετοχή της ΚΡΙ ΚΡΙ (+3,04%), που κατέγραψε εκ νέου ιστορικά υψηλά, και μάλιστα με υψηλούς - σχετικά - όγκους, 2,5 φορές ανώτερους του μέσου όρου, εν αναμονή και της παραδοσιακής διανομής μερίσματος.

Κρίσιμες οι επόμενες συνεδριάσεις για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, διότι μετά τη χθεσινή απώλεια των στηρίξεων στα 12.85 ευρώ, σήμερα επιβεβαίωσε τεχνικά με χαμηλότατους όγκους 40% του μέσου όρου, κάτι που υπονοεί καθοδική συνέχιση προς τα 11,80, ακολουθώντας την τύχη του ήδη «σπασμένου» ΟΤΕ.

Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε κάποιο δεδομένο για να μπορέσουμε να υπερνικήσουμε το κλίμα νωχελικότητας, που οδηγεί αργά και σταθερά σε χαμηλότερες αποτιμήσεις, μην δίνοντας εύκολα κάποιο σήμα εξόδου από αγοραστικές θέσεις, δεδομένου και του αβαθούς χαρακτήρα στο ταμπλό.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.