7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην BoE

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην BoE
John Minchillo / AP

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική της πολιτική εντός της ημέρας, ενώ συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,12% και κινείται στις 442 μονάδες, με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο που σημειώνει άνοδο 0,6%, ενώ ο τεχνολογικός υποχωρεί κατά 0,6%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,44% και κινείται στις 15,236 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,4% κινούμενος στις 6.364 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που σημειώνει άνοδο 0,25% στις 7.056 μονάδες.

Με κέρδη διαπραγματεύονται και οι δείκτες της περιφέρειας, όπου στην Ισπανία ο IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,2% κινούμενος στις 8.984 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB που κερδίζει 0,7% στις 24.637 μονάδες.

Οι επενδυτές θα εξετάσουν σήμερα τις ανακοινώσεις από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) για τη νομισματική της πολιτική της, η οποία αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και να συνεχίσει ως έχει το πρόγραμμα QE, ενώ θα επισημάνει ότι η οικονομία της χώρας θα ανακάμψει γρηγορότερα από ότι αναμενόταν αρχικά.

Σε εταιρικό επίπεδο, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, η Societe Generale, ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ο τίτλος της πραγματοποιεί άλμα άνω του 4%.

Αντίθετα, η μετοχή της Air France-KLM εμφανίζει απώλειες 1%, αφότου ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε αύξηση των ζημιών σε ετήσια βάση.