Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με ώθηση από το πετρέλαιο

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με ώθηση από το πετρέλαιο

Με μικρά κέρδη διαπραγματεύονται οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες έχοντας οδηγό τις μετοχές των εταιρειών της ενέργειας, κλάδο που ενισχύεται άνω του 3% με φόντο την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,4% και κινείται στις 312 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,7% στις 9.610 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει επίσης 0,7% και βρίσκεται 4.328, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που κινείται πέριξ των 5.500 μονάδων με άνοδο 0,9%.

Παρόμοια εικόνα εμφανίζει και ο ισπανικός IBEX 35 στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,5% στις 6.610 μονάδες, ενώ την καλύτερη επίδοση της ημέρας σημειώνει ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB με ισχυρά κέρδη 1,4% στις 16.769 μονάδες.

Το θετικό μομέντουμ στις ευρωαγορές τροφοδοτείται από το ράλι, σχεδόν 10%, που πραγματοποιούn οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία θα φτάσουν σύντομα σε συμφωνία όσον αφορά στην παραγωγή πετρελαίου.

«Είναι πολύ κακό για τη Ρωσία, είναι πολύ κακό για τη Σαουδική Αραβία. Εννοώ πως είναι κακό και για τους δύο. Πιστεύω ότι θα καταλήξουν σε μια συμφωνία» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό.

Νωρίτερα σήμερα ωστόσο, με μικτά πρόσημα είχαν κινηθεί τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη στον απόηχο των νέων ισχυρών απωλειών που κατέγραψε χτες η Wall Street, καθώς οι επίσημες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ θα κρατήσει «κλειδωμένη» την οικονομία περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.