ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με ώθηση από τις τράπεζες

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με ώθηση από τις τράπεζες

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με ώθηση από τα ισχυρά κέρδη που σημειώνουν οι τίτλοι των Goldman Sachs και Wells Fargo έπειτα από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν, ενώ στο μικροσκόπιο των αναλυτών παραμένουν οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία και το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 0,6% ή 200 μονάδες και κινείται στις 33.879 μονάδες, ο ευρύτερος S&P500 κερδίζει 0,18% στις 4.148 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq εμφανίζει οριακή άνοδο 0,08% στις 14.007 μονάδες.

Τρεις από της μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, οι Goldman Sachs, Wells Fargo και η JPMorgan, ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματά τους λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ξεπερνώντας και τρεις σημαντικά τις εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs βλέπει τον τίτλο της να πραγματοποιεί ράλι άνω του 4%, αφότου ο κολοσσός του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος ανακοίνωσε ότι τα καθαρά του κέρδη εξαπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Wells Fargo, μετά την αποδέσμευση 1,6 δισ. δολαρίων που διατηρούσε στο αποθεματικό της για πιστωτικές απώλειες, με τη μετοχή της να σημειώνει επίσης ράλι άνω του 4%.

Η JPMorgan Chase, ξεπέρασε επίσης κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη και έσοδα, ωστόσο φαίνεται να υστέρησε έναντι των άλλων δύο στα μάτια των επενδυτών, καθώς η μετοχή της σημειώνει απώλειες 0,4%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, μετά την εισήγηση χτες των αρμόδιων αρχών στις ΗΠΑ για διακοπή χορήγησης του εμβολίου της J&J, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, δήλωσε ότι η εταιρεία του μπορεί να παραδώσει 10% περισσότερες δόσεις εμβολίου στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Σε ξεχωριστή δήλωση, η ανταγωνίστρια της Moderna δήλωσε ότι το εμβόλιό της ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην προστασία από τον κορονοϊό έως και έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.