Tesla: Πτώση 27% στις πωλήσεις της στην κινεζική αγορά τον Απρίλιο

Tesla: Πτώση 27% στις πωλήσεις της στην κινεζική αγορά τον Απρίλιο

Η Tesla πούλησε 25.845 οχήματα κατασκευασμένα στην Κίνα τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας πτώση κατά 27% από τα 35.478 οχήματα τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τρίτη από την ένωση επιβατικών αυτοκινήτων της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Tesla εξήγαγε 14.174 αυτοκίνητα από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η ένωση δεν αποκάλυψε τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Tesla για τον Μάρτιο. Η μείωση των πωλήσεων της Tesla ήρθε εν μέσω μιας συνολικής πτώσης 12% από μήνα σε μήνα τον Απρίλιο για τα νέα ενεργειακά επιβατικά αυτοκίνητα στην Κίνα.

Σημειώνεται πως η Tesla δεν αποκαλύπτει τις μηνιαίες παραδόσεις ανά χώρα, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική αγορά για την εταιρεία. Η εταιρεία εξάλλου πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα κατά το α' τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας το 29% των διεθνών πωλήσεων για την περίοδο.

Εν τω μεταξύ, έχουν αυξηθεί τους τελευταίες μήνες τα τοπικά αρνητικά δημοσιεύματα για προβληματικά φρένα, συντριβές και εκρήξεις. Παράλληλα, το Reuters μετέδωσε χθες ότι η Tesla έχει «παγώσει» τα σχέδιά της για αγορά γης και επέκτασης του εργοστασίου της στη Σαγκάη. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει πτώση περίπου 12% από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Τον Μάρτιο η Κίνα αποφάσισε ότι τα οχήματα Tesla αποτελούσαν απειλή λόγω των ενσωματωμένων καμερών και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο. Στη συνέχεια, ο στρατός απαγόρευσε την είσοδο οχημάτων Tesla σε κινεζικά στρατιωτικά συγκροτήματα ή συγκροτήματα κατοικιών και τώρα η Tesla δίνει την απάντησή της.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο Weibo, επεσήμανε ότι οι κάμερες στα οχήματά της είναι ενεργές μόνο στις ΗΠΑ. Ακόμη όμως και έτσι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν αν θα ενεργοποιήσουν τη χρήση του συστήματος κάμερας. Η Tesla είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα ασφαλείας δικτύου με υψηλά επίπεδα ασφαλείας για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των χρηστών.

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία της BYD, η οποία υποστηρίζεται από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Warren Buffett, κινήθηκαν κοντά με αυτά της Tesla τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την ένωση, η BYD πούλησε 25.450 νέα οχήματα τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 6,5% από τα 23.906 οχήματα τον Μάρτιο. Τα στοιχεία κινήθηκαν κοντά σε εκείνα που αποκάλυψε η ίδια η BYD, η οποία ανέφερε στις αρχές του μήνα ότι πούλησε 25.034 νέα επιβατικά αυτοκίνητα τον Απρίλιο.