Τεχνική αντίδραση στο ΧΑ με Τράπεζες, Aegean, Lamda και ΓΕΚ Τέρνα

Τεχνική αντίδραση στο ΧΑ με Τράπεζες, Aegean, Lamda και ΓΕΚ Τέρνα

Συνεχίζεται η τεχνικής μορφής αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου με το Γενικό Δείκτη να βρίσκει στηρίξεις τόσο στις τράπεζες όσο και σε τίτλους όπως Aegean Airlines, ΓΕΚ Τέρνα, Lamda Development, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ, ευρισκόμενος στις 594 μονάδες με κέρδη 1,11%.

Στο υψηλό ημέρας ο Γ.Δ. έφτασε έως τις 601,10 μονάδες όταν ενισχύονταν έως 2,21%, όμως προς το παρόν δεν μπόρεσε να κρατήσει αυτή τη ζώνη, ενώ και οι ευρωπαϊκές αγορές έχασαν το σημαντικότερο μέρος της αρχικής τους δυναμικής.

Η σημερινή αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου έχει στοιχεία καθαρά τεχνικής κίνησης, ύστερα από τις μεγάλες απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων του Μαΐου, όμως σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται η αξία συναλλαγών έως τώρα, καθώς διαμορφώνεται στα 39 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί το Μάιο σε ποσοστό 6,40%, ο FTSE 25 χάνει 8%, ενώ μεγάλος ασθενής της αγοράς παραμένει ο τραπεζικός κλάδος που έχει απώλειες 21,38%, που χθες έκλεισε σε νέα ιστορικά χαμηλά όλων των εποχών!

Σήμερα ο τραπεζικός δείκτης διαπραγματεύεται στις 274 μονάδες με αντίδραση 2,43%, ενώ στο υψηλό ημέρας έφτασε έως το +5,40%. Κέρδη άνω του 3% έχουν οι Alpha Bank και Εθνική, ενώ μικρότερα είναι τα κέρδη σε Πειραιώς και Eurobank.

H μετοχή της Aegean Airlines ξεχωρίζει με άνοδο 5,73%, με φόντο την επανεκκίνηση δρομολογίων από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου για προορισμούς του εξωτερικού, τα οποία θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο από τις 25 του μήνα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη ύστερα από ένα δίμηνο σχεδόν πλήρους απραξίας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για μια εταιρεία που χάνει εκατ. ευρώ για κάθε ημέρα καθήλωσης των αεροσκαφών.

Θετικά στον Large Cap κινούνται επίσης μετοχές όπως ΕΧΑΕ, Fourlis, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Coca Cola HBC, ενώ αρνητικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ. Στο χώρο του Mid Cap η εικόνα είναι μεικτή, καθώς κέρδη σημειώνουν οι Quest Συμμετοχών, Intrakat, Ολυμπιακή Τεχνική, Πλαίσιο και ΟΛΘ, ενώ υποχωρούν άνω του 1% οι AVAX, Intracom Holdings, Κέκροπας, Profile, Πλαστικά Θράκης και Cenergy Holdings. Στο σύνολο της αγοράς, 64 μετοχές ενισχύονται έναντι 35 που υποχωρούν.