Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας έφεραν κέρδη στη Wall Street

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας έφεραν κέρδη στη Wall Street

Με χαμόγελα και ιστορικά ρεκόρ έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας, ενώ ο S&P κατάφερε να σημειώσει κέρδη για 7 διαδοχικές συνεδρίες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σερί επιτυχία στα νταμπλό από τον Αύγουστο.

Σε αυτό το κλίμα ευφορίας, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,7% καταγράφοντας ρεκόρ, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones πρόσθεση περίπου 160 βαθμούς. Ο S&P από την πλευρά του έκλεισε με κέρδη για 7 διαδοχικές ημέρες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2%, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,7% και ο Dow Jones κέρδισε 1,1%

Την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο δημιουργήθηκαν 850.000 νέες θέσεις, αντί για 680.000 που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών. Αν και τα στοιχεία είναι καλύτερα σε σύγκριση με τον Μάιο (559.000), σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, ακριβώς πριν ξεσπάσει η πανδημία στις ΗΠΑ, λείπουν ακόμη 6,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, οι μέσες ωριαίες αποδοχές ενισχύθηκαν 0,3% τον προηγούμενο μήνα μετά από άνοδο 0,4% τον Μάιο. Σε ετήσια βάση οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,6% από 1,9% τον Μάιο. 

«Πρόκειται για μια ισχυρή έκθεση» ανέφερε από πλευράς του ο αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της Aberdeen Standard Investments, James McCann σχετικά με τα στοιχεία του αμερικανού υπουργείου Εργασίας. Ο Angelo Kourkafas, επενδυτικός στρατηγικός στο Edward Jones, δήλωσε ότι η έκθεση έδειξε σταθερή ανάπτυξη, αλλά δεν θα άλλαζε την πολιτική της Fed.

Η Federal Reserve έχει δείξει ότι δεν θα βιαστεί να αλλάξει την πορεία της νομισματικής πολιτικής, παρά το πρόσφατο ράλι του πληθωρισμού, καθώς δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.