7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Συντήρηση πάνω από τις 910 μονάδες με αύξηση όγκων στο ΧΑ

Συντήρηση πάνω από τις 910 μονάδες με αύξηση όγκων στο ΧΑ

Με μικρή αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας καλωσόρισαν οι επενδυτές την είσοδο της τιμής του Γενικού Δείκτη από χθες σε περιοχή που ήδη έχει σηματοδοτήσει επανατροφοδότηση της ισχύουσας ανοδικής τάσης.

Σίγουρα θα χρειαστεί να δούμε αρκετά υψηλότερους όγκους συναλλαγών, τουλάχιστον από τις δεικτοβαρείς μετοχές, ώστε να πεισθούμε για τη συνέχιση της ανόδου, όμως σήμερα μετά από αρκετές συνεδριάσεις επετεύχθη ικανοποιητική αύξηση, προσεγγίζοντας τα 7/10 του μέσου όρου.

Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος αυτού του τζίρου δεν πέρασε από το ταμπλό, αλλά από προσυμφωνημένη συναλλαγή αφορούσα στη μετοχή της Ελλάκτωρ, ύψους 11.22 εκατ. ευρώ.

Κατά τα λοιπά, η Alpha, ο OTE και η Πειραιώς απορρόφησαν τις περισσότερες συναλλαγές (10,65, 9,03 και 7,29 εκατ. ευρώ αντίστοιχα), εξαιρώντας την προαναφερθείσα της Ελλάκτωρ.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε επίσης από μικρό εύρος διακύμανσης και μικτά πρόσημα. Ο Γενικός δείκτης κυμάνθηκε από -0,34% έως +0,17%, ωστόσο έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 913,34 μονάδες με -0,02%.

Παράλληλα, 7 μετοχές από τις 25 του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισαν ανοδικές, επί συνόλου 50 ανοδικών και 58 πτωτικών.

Τα παραπάνω βρίσκονται σε άμεση συσχέτιση με τη γενικότερη εικόνα, όπου έχει τεθεί στόχος άνω των 1.000 μονάδων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για τον Δείκτη, με μακρινό ακόμα stop την περιοχή των 850 μονάδων.

Σε πολύ βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αναμένουμε μια οποιαδήποτε επιστροφή προς τις 904-903 μονάδες, όπου επιβεβαιώνεται η εν λόγω διάσπαση, και σε συνδυασμό με τη συνολική παρατήρηση του χρηματιστηρίου θα εστιάσουμε σε επιλογές με τις οποίες θα ακολουθήσουμε την κίνηση.

Σε ενδιαφέροντα επίπεδα βρέθηκαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ και της Jumbo. Η ΔΕΗ δεν κατάφερε να κρατήσει το ανοδικό της momentum βραχυπρόθεσμα, ωστόσο μια κατοχύρωση των 9,23 ευρώ θα επιτείνει την κίνηση προς τα 10,50.

Εξαιρετική η συμπεριφορά στη μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ που δοκίμασε νέα ιστορικά υψηλά, παρέα με τις Epsilon Net (+5,84%), Quality and Liability (+4,91%) και Ίλυδα (+3,01%).

Παραμένουμε θετικοί για τη συνέχιση. Οποιαδήποτε επιστροφή, χωρίς σημαντική μεταβολή στα ισχύοντα δεδομένα, δίνει ευκαιρία επανεισόδου σε μια πολύ καλή αγορά από όλες τις απόψεις. Η επιλογή των μετοχών είναι σημαντική για την επίτευξη υπεραποδόσεων, και με λίγη υπομονή πιθανόν αυτές να έρθουν.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.