Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, 13:14

-A +A

Συντήρηση με μικρό τζίρο μεταξύ των 865-870 μονάδων στο ΧΑ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, 13:14
Συντήρηση με μικρό τζίρο μεταξύ των 865-870 μονάδων στο ΧΑ
-A +A

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Συνεδρίαση εξαιρετικά περιορισμένων πρωτοβουλιών τόσο από τους αγοραστές όσο και από τους πωλητές είναι η σημερινή στο ελληνικό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη σε ήπια πτώση μεταξύ των 865 – 870 μονάδων, ενώ σε πολύ ήπιο τέμπο κινείται η αξία συναλλαγών, επιβεβαιώνοντας τη στάση αναμονής των επενδυτών.

Η αγορά αφομοιώνει επίπεδα και αναζητά νέους καταλύτες, μετά την πρόσφατη διορθωτική κίνηση και τη χθεσινή αντίδραση, που έφερε μερική τακτοποίηση και εξισορρόπηση σε δείκτες και μετοχές. Η εβδομάδα βγαίνει διορθωτικά και θα είναι η πρώτη πτωτική μετά από αρκετό διάστημα, οπότε μένει να δούμε πως θα διαμορφωθούν οι νέες ισορροπίες.

Εντωμεταξύ χθες, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, δεν υπήρξαν αλλαγές ελληνικού ενδιαφέροντος στην αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley Capital International (MSCI).

Μέσα σ' αυτό το κλίμα και με τις ευρωπαϊκές αγορές να διορθώνουν ήπια σήμερα μετά τη διαρκή άνοδο του τελευταίου διαστήματος, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. διαπραγματεύεται εντός πολύ στενού εύρους διακύμανσης στις 867 μονάδες με ήπια πτώση 0,19%, ενώ η αξία συναλλαγών μόλις που φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες, Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική υποχωρούν άνω του 1%, ενώ μικρότερη πτώση καταγράφει η Eurobank. Πτωτικά κινείται και η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του Large Cap, χωρίς ακρότητες και χωρίς μεγάλους όγκους και τζίρους που θα άλλαζα τα ισχύοντα δεδομένα.

Πτώση άνω του 1% έχουν οι Jumbo, Aegean Airlines και Ελλάκτωρ, ενώ άνω του 1% ενισχύονται οι Titan και Fourlis που έως τώρα έχει το μεγαλύτερο όγκο στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25.

Μεικτές τάσεις επικρατούν και στο χώρο του Mid Cap όπου θετικά ξεχωρίζει η Intrakat που κερδίζει 3,15%, ενώ πτώση σημειώνουν οι Attica Bank, AVAX (προέρχεται από το χθεσινό +9,09%), Intralot, Κέκροπας, Ικτίνος και Πλαστικά Θράκης. Στην ευρύτερη αγορά δεν καταγράφεται κάτι ιδιαίτερο με τους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι, ενώ στο σύνολο, 30 μετοχές ενισχύονται έναντι 39 που υποχωρούν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα