Συνεχίζονται τα τεχνικά προβλήματα στο σύστημα ΟΑΣΗΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Συνεχίζονται τα τεχνικά προβλήματα στο σύστημα ΟΑΣΗΣ

Συνεχίζονται τα τεχνικά προβλήματα στο σύστημα ΟΑΣΗΣ, καθώς η συνεδρίαση δεν ξεκίνησε ούτε στις 12:30 μ.μ. που αναμενόταν, όπως ανέφεραν νωρίτερα στο Liberal πηγές του ομίλου ΕΧΑΕ, μετά τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σύστημα ΟΑΣΗΣ, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην περάσουν καθόλου εντολές. Νέος στόχος για έναρξη της συνεδρίασης στις 14:45 μμ. 

Από το πρωί σήμερα υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης πληροφορικών, δηλαδή στο ΟΑΣΗΣ, με αποτέλεσμα να μην περάσουν εντολές στο σύστημα και σε κανένα τερματικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, «χτύπησε» το νέο ΟΑΣΗΣ (Ολοκληρωμένο Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών), το οποίο αναπροσαρμόστηκε πρόσφατα για να καλύψει και τα νέα δεδομένα της εξ αποστάσεως εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους που προέκυψαν τα προβλήματα στο ΟΑΣΗΣ, είναι το γεγονός ότι από τη σημερινή συνεδρίαση θα έκαναν πρεμιέρα τα παράγωγα αναφορικά με το νέο Χρηματιστήριο Ενέργειας και πρόσφατα έγινε σχετική προσαρμογή στο σύστημα γι’ αυτό το λόγο.

Θυμίζουμε πως από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου το ελληνικό χρηματιστήριο – λόγω της εμφάνισης περιστατικών κορονοϊού, μπήκε σε νέο καθεστώς λειτουργίας, με το 85% των εργαζομένων του να προσφέρουν υπηρεσίες από το σπίτι.

Η περασμένη, πρώτη εβδομάδα πήγε αρκετά καλά, με ελάχιστες αρρυθμίες, ενώ σήμερα παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι η αναπροσαρμογή δίνει τη δυνατότητα και στα μέλη του Χ.Α., δηλαδή τις χρηματιστηριακές εταιρείες να συνδέονται μέσω internet και να πραγματοποιούν πράξεις εξ αποστάσεως, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνουν από τα γραφεία των εταιρειών τους.