Τεχνικό πρόβλημα μετάδοσης πράξεων στο Χρηματιστήριο

Τεχνικό πρόβλημα μετάδοσης πράξεων στο Χρηματιστήριο

Τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης πληροφορικών, δηλαδή στο ΟΑΣΗΣ παρουσιάζει εξ αρχής της σημερινής συνεδρίασης το ελληνικό χρηματιστήριο, με τα στελέχη της ΕΧΑΕ να προσπαθούν να το επαναφέρουν, σε μια συγκυρία δύσκολη και με πολλές ιδιαιτερότητες.

Καμιά εντολή δεν έχει «φανεί» σε κανένα τερματικό έως το πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης, ενώ έχει «χτυπήσει» το νέο ΟΑΣΗΣ (Ολοκληρωμένο Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών), το οποίο αναπροσαρμόστηκε πρόσφατα για να καλύψει και τα νέα δεδομένα της εξ αποστάσεως εργασίας.

Θυμίζουμε πως από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου το ελληνικό χρηματιστήριο – λόγω της εμφάνισης περιστατικών κορονοϊού, μπήκε σε νέο καθεστώς λειτουργίας, με το 85% των εργαζομένων του να προσφέρουν υπηρεσίες από το σπίτι.

Η περασμένη, πρώτη εβδομάδα πήγε αρκετά καλά, με ελάχιστες αρρυθμίες, ενώ σήμερα παρουσιάστηκε πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι η αναπροσαρμογή δίνει τη δυνατότητα και στα μέλη του Χ.Α., δηλαδή τις χρηματιστηριακές εταιρείες να συνδέονται μέσω internet και να πραγματοποιούν πράξεις εξ αποστάσεως, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνουν από τα γραφεία των εταιρειών τους.