Συνεχίζεται το ανοδικό σερί - Κέρδη 500 μονάδων για τον Dow Jones
Wall Street

Συνεχίζεται το ανοδικό σερί - Κέρδη 500 μονάδων για τον Dow Jones

Κέρδη καταγράφουν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η εντείνεται αισιοδοξία των επενδυτών μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κλυδωνίζονται από τις διαμαρτυρίες και τις ταραχές που ακολούθησαν την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζ. Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 493 μονάδων ή 1,92% και διαμορφώνεται στις 26.236 μονάδες, ενώ άνοδο 1,31% καταγράφει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος βρίσκεται στις 3.122 μονάδες.

Παράλληλα, κέρδη 0,82% σημειώνει και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που διαμορφώνεται στις 9.686 μονάδες, με την μετοχή της Zoom να πραγματοποιεί ράλι, μετά την ανακοίνωση των επιδόσεών της για το α' τρίμηνο του 2020, όταν και τα συνολικά της έσοδα κατέγραψαν άνοδο 156% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αισιοδοξία των επενδυτών εντάθηκε ακόμα περισσότερο μετά την ανακοίνωση πως ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ απώλεσε «μόλις» 2,76 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το ADP Research Institute, την στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν πως οι χαμένες θέσεις εργασίας θα ανέρχονταν σε 8,7 εκατ., καθώς θεωρείται πως τα χειρότερα για την οικονομία των ΗΠΑ έχουν παρέλθει.

Επιπλέον, η άνοδος του δείκτη PMI για την μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάιο πάνω από τις 50 μονάδες, που θεωρείται πως διαχωρίζουν την ανάπτυξη από την ύφεση, και συγκεκριμένα στις 55 μονάδες από 44,4 που ήταν τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Caixin Media Co. και την εταιρεία ερευνών IHS Markit.

Τέλος, θετικό αντίκτυπο έχει στην αγορά και η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου, με το ευρωπαϊκό Brent να σκαρφαλώνει πάνω από τα 40 δολάρια/βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου, εν όψει της συνεδρίασης των κρατών μελών του OPEC, όπου αναμένεται να αποφασιστεί νέα μείωση της παραγωγής για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.