Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στην Wall Street με το βλέμμα στα ρεκόρ

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στην Wall Street με το βλέμμα στα ρεκόρ

Να δώσουν συνέχεια στο ανοδικό τους σερί επιχειρούν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, κινούμενοι και οι τρεις σε θετικό έδαφος με συγκρατημένα κέρδη που φέρνουν όμως σε απόσταση αναπνοής τα ιστορικά υψηλά τους, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ενώ το bitcoin συνέχισε την αντεπίθεσή του και σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό στα 66 χιλ. δολάρια.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 35.595 μονάδες με άνοδο 0,2%, ο διευρυμένος S&P 500 κινείται στις 4.5316 μονάδες με άνοδο 0,4%, όπως και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που ενισχύεται κατά 0,2% και διαπραγματεύεται στις 15.157 μονάδες.

Έτσι, ο Dow Jones απέχει πλέον περίπου 40 μονάδες από το ρεκόρ του, και ο S&P 500 λιγότερες από 10 από το δικό του.

Γενικότερα, η αγοραστική διάθεση έχει ενισχυθεί περισσότερο από σημαντικά αφότου ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με τις εντυπωσιακές επιδόσεις των εισηγμένων να παραμερίζουν τις ανησυχίες για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και την επικείμενη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής που έχει προαναγγείλει η Fed.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Fundstrat Global Advisors αναθεώρησε ανοδικά την τιμή στόχο της για τον S&P 500 στις 4.800 μονάδες στο τέλος του χρόνου από τις 4.700 που είχε προηγουμένως.

Επιπλέον, σε νέο ιστορικό υψηλό κατέληξε το ράλι που πραγματοποιεί το τελευταίο διαστήμα το bitcoin, καθώς αφότου η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων είδε την τιμή της να υποχωρεί κάτω και από τα 30 χιλ. δολάρια τον περασμένο Ιούλιο, σήμερα ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 66 χιλιάδες.

Η τελική ώθηση για το νέο ρεκόρ δόθηκε με το ντεμπούτο χτες του πρώτου προϊόντος που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ, του ProShares Bitcoin Strategy ETF.

Κατά τα άλλα, οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ για τις οικονομικές συνθήκες, το γνωστό ως Beige Book, μέσω της οποία θα αποκτήσουν μια πιο σαφή εικόνα σχετικά με την αγορά εργασίας, τη ζήτηση, αλλά και την κατάσταση της  αλυσίδας εφοδιασμού.