7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης στην Wall Street

Συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης στην Wall Street

Με τους βασικούς δείκτες να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν χτες, η αμερικανική αγορά επιχειρεί να διευρύνει τα κέρδη της χτεσινής αντίδρασης μετά το sell-off της Δευτέρας, καθώς οι φόβοι για τη μετάλλαξη Δέλτα και ενδεχόμενη νέα έξαρση της πανδημίας δείχνουν να έχουν φύγει από το προσκήνιο και τα βλέμματα των επενδυτών επικεντρώνονται ξανά στα εταιρικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται στις 34.717 με άνοδο 0,6% ή 200 περίπου μονάδων, ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,4% κινούμενος στις 4.342 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικά σταθμισμένος Nasdaq που σημειώνει μικρότερη άνοδο 0,15% και διαπραγματεύεται στις 14.521 μονάδες.

Με τις ανησυχίες για την εξάπλωση του υπερμεταδοτικού στελέχους Δέλτα του κορονοϊού να έχουν παραμεριστεί, έπειτα από το ισχυρό πλήγμα που επέφεραν ειδικά στον ταξιδιωτικό κλάδο τη Δευτέρα συμπαρασύροντας και την υπόλοιπη αγορά, και έπειτα από την ισχυρή ανοδική αντίδραση με κέρδη άνω των 500 χτες, o Dow Jones σήμερα λαμβάνει ώθηση από τον τίτλο της Coca-Cola που ενισχύεται άνω του 2% μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Από κοντά ακολουθεί η American Express που βρίσκεται στο +2% και η Travelers Cos με +1,85%, ενώ στην κορυφή του δείκτη βρίσκεται η Boeing με άνοδο που ξεπερνά το 2,5%.

Αντίθετα, η Johnson & Johnson ενισχύεται οριακά κατά 0,1% παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της στο β' τρίμηνο ήταν ανώτερα των προσδοκιών με την εταιρεία να αυξάνει την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους, προβλέποντας πωλήσεις από το μονοδοσικό εμβόλιο της κατά του κορονοϊού στα 2,5 δισ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, η Netflix βλέπει τον τίτλο της να σημειώνει σημαντικές απώλειες άνω του 3,2%, καθώς κινήθηκε αισθητά χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα δικά της αποτελέσματα τριμήνου, που ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της χτεσινής συνεδρίασης.

«Η αντίδραση της Τρίτη ήταν στοιχειωδώς αναμενόμενη μετά την κατάρρευση της Δευτέρας», αναφέρει στο CNBC ο Thomas Essaye της Sevens Report Research. Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος όμως, «πέρα από τις βραχυπρόθεσμες περιστροφές, για να επανακτήσουν την ηγεσία της αγοράς οι κυκλικές μετοχές, θα πρέπει να δούμε τις αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρούν και την οικονομική ανάπτυξη να ξεπερνά τις εκτιμήσεις (δύο πράγματα πιστεύουμε ότι θα συμβούν)».

Σημειώνεται με ισχυρή άνοδο που ξεπερνά το 1,5% διαπραγματεύονται σήμερα και οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, σε ακόμα ένα δείγμα της σταθεροποίησης των αγορών παγκοσμίως μετά τους τριγμούς της Δευτέρας.