Johnson and Johnson:  Έσοδα 2,5 δισ. δολάρια από το εμβόλιο

Johnson and Johnson: Έσοδα 2,5 δισ. δολάρια από το εμβόλιο

Οι πωλήσεις από το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J κατά του κορονοϊού θα αποφέρουν 2,5 δισ. δολάρια για το σύνολο της χρήσης του 2021 ωστόσο βρίσκονται αρκετά πίσω από αυτές των Pfizer, Moderna καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για την ασφάλεια του και δεν έχει αποδειχθεί το ίδιο αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα της νόσου, σε σχέση με το βασικό στέλεχος του κορονοϊού. 

Παρόλα αυτά, τα κέρδη της Johnson & Johnson για το β' τρίμηνο του 2021 ήταν ανώτερα των προσδοκιών με την εταιρεία να αυξάνει την πρόβλεψη για το σύνολο των οικονομικών της στο τρέχον έτος.

Ειδικότερα, τα κέρδη της J&J ανήλθαν στα 2,35 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,36 δολαρίων ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2020.

Οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 23,31 δισ. δολάρια από 18,33 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν τις πωλήσεις να διαμορφωθούν στα 22,49 δισ. δολάρια.

Η χρήση του εμβολίου έχει συνδεθεί με μια σπάνια, δυνητικά απειλητική για τη ζωή πιθανότητα πήξης του αίματος. Την προηγούμενη εβδομάδα οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για το εμβόλιο, σχετικά με μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή.

Η Pfizer έχει προβλέψει 26 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις του εμβολίου, ενώ η Moderna 19,2. δισ. δολάρια.