8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Συγκράτησε τις απώλειες η Wall Street, κέρδη για Nasdaq

Συγκράτησε τις απώλειες η Wall Street, κέρδη για Nasdaq

Με μεικτές τάσεις και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια συνεδρίαση με αυξημένη μεταβλητότητα με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας.

Οι απώλειες του Dow Jones έφτασαν ακόμη και τις 500 μονάδες, ωστόσο στη συνέχεια ψαλιδίστηκαν και έκλεισαν κοντά στα χαμηλά ημέρας.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,49% ή 166 μονάδες στις 33.892 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,41% ή 56 μονάδες ολοκληρώνοντας στις 13.751 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,24% στις 4.373 μονάδες.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, εκ των πραγμάτων ο πόλεμος αποτελεί απειλή για τις ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις κεφαλαίων με τους επενδυτές να προτιμούν κυρίως κρατικά ομόλογα και άλλα ασφαλή καταφύγια. Καταλήγουν δε, ότι μέχρι να βρεθεί κάποια λύση στο διπλωματικό πεδίο οι αγορές θα κινούνται σε ένα ασταθές περιβάλλον.

Στα εταιρικά νέα οι μετοχές των βιομηχανιών όπλων όπως η Lockheed Martin και η Northrop Grumman κατέγραψαν σημαντικά κέρδη 6% και 7,93% αντίστοιχα ενώ ο τραπεζικός κλάδος δέχεται πιέσεις με τη JPMorgan να χάνει 4%.