Στο «κόκκινο» η Ευρώπη μετά την απαισιόδοξη πρόβλεψη της Fed

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη μετά την απαισιόδοξη πρόβλεψη της Fed

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά την απαισιόδοξη πρόβλεψη της Fed ότι η συνεχιζόμενη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό στο εγγύς μέλλον και ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα.

Τα μέλη της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ διαπίστωσαν το βαρύ πλήγμα του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία, ενώ ο επικεφαλής της Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ όπως και άλλοι αξιωματούχοι στάθηκαν στην ανάγκη για περισσότερη δημοσιονομική βοήθεια από το Κογκρέσο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να έρθει σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα εργαλείων της για να υποστηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, προωθώντας έτσι τους στόχους της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών.

Σ' αυτό το τοπίο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 1,2%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να χάνει 2,5% και όλους τους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται πτωτικά κατά 1,6%,στις 12.770 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει κατά 1,69% στις 4.893 μονάδες και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE καταγράφει απώλειες κατά 1,45% στις 6.023 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας IBEX 35 κινείται με απώλειες 1,53% στις 6.987 μονάδες και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB σημειώνει πτώση 1,41% στις 19.777 μονάδες.