Fed: Πολύ βαρύ το πλήγμα του κορονοϊού στην οικονομία των ΗΠΑ

Fed: Πολύ βαρύ το πλήγμα του κορονοϊού στην οικονομία των ΗΠΑ

Το βαρύ πλήγμα του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία διαπιστώνουν τα μέλη της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι της Fed «συμφώνησαν ότι η συνεχιζόμενη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό στο εγγύς μέλλον και ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα», σύμφωνα με την σύνοψης της διάσκεψης.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ όπως και άλλοι αξιωματούχοι στάθηκαν στην ανάγκη για περισσότερη δημοσιονομική βοήθεια από το Κογκρέσο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να έρθει σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς επεσήμαναν ότι δεδομένου του αντίκτυπου που θα έχει η πανδημία του κορονοϊού στην οικονομία, αναμένουν το τρέχον επιτόκιο δανεισμού να διατηρηθεί στο εύρος του 0% - 0,25% έως ότου «είναι σίγουροι ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει τα πρόσφατα γεγονότα και βρίσκεται σε πορεία για την επίτευξη των στόχων της επιτροπής για τη μέγιστη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών».

Τα πρακτικά «υπογράμμισαν την ανάγκη για ένα νέο πακέτο», δήλωσε ο Κουίνσι Κρόσμπι επικεφαλής αγορών της Prudential Financial στο δίκτυο CNBC.

Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα εργαλείων της για να υποστηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, προωθώντας έτσι τους στόχους της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών.