«Σκυλομαχία» στο Twitter μεταξύ του Elon Musk και του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

«Σκυλομαχία» στο Twitter μεταξύ του Elon Musk και του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Τεχνικά προβλήματα στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το Binance, οδήγησαν τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου Elon Musk να παραπονεθεί δημοσίως και να επιρρίψει ευθύνες για προβλήματα στην κοινότητα στον CEO του ανταλλακτηρίου Changpeng Zhao.

Ο Elon Musk, κάνοντας tag τον Changpeng Zhao στο κοινωνικό δίκτυο έγραψε “Τι συμβαίνει με τις αναλήψεις Doge των πελατών; Φαίνεται ύποπτο.”

Ο λογαριασμός Twitter του Binance απάντησε άμεσα υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο με το ζήτημα και αναφέροντας μια νέα ενημέρωση στο Twitter σχετικά με το πρόβλημα. «Η βασική αιτία είναι ένα τεχνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διαδικασίας αναβάθμισης που προκάλεσε την εκ νέου αποστολή παλαιών συναλλαγών σε 1.674 χρήστες», δήλωσε το Binance.

Ως αποτέλεσμα του ζητήματος, ορισμένοι χρήστες του Binance έχουν λάβει παλιές συναλλαγές, ενώ κάποιοι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ανάληψη των Dogecoin τους. «Ζητήσαμε ευγενικά από όσους έλαβαν τις παλιές συναλλαγές να τις επιστρέψουν, αλλά γνωρίζουμε ότι επιλεγμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πρόσβαση σε ορισμένα από τα παλαιά πορτοφόλια.

Η εταιρεία συνέχισε λέγοντας ότι το ζήτημα παρουσιάστηκε αποκλειστικά στο Binance, καθώς η πλατφόρμα έχει μια «διαφορετική τεχνική ρύθμιση πορτοφολιού για το DOGE». Προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα, το Binance θα πρέπει να ξαναχτίσει το πορτοφόλι εξ ολοκλήρου, κάτι που θα μπορούσε να διαρκέσει «άλλη μια εβδομάδα περίπου».

Ο Elon Musk δεν φάνηκε ικανοποιημένος με την απάντηση του Binance, και συνέχισε να επιτίθεται στο ανταλλακτήριο, δηλώνοντας: «Οι κάτοχοι Doge που χρησιμοποιούν το Binance θα πρέπει να προστατεύονται από σφάλματα που δεν είναι δικό τους λάθος».

Ο Zhao πυροδότησε την συζήτηση απαντώντας ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την τελευταία έκδοση του ψηφιακού πορτοφολιού του Doge «Είμαστε σε επικοινωνία με τους προγραμματιστές».

Ο Zhao ανταπέδωσε τα πυρά στον Musk αναφερόμενος σε δημοσίευση του The Guardian που ανέφερε πως το λογισμικό Tesla παρουσίασε σφάλμα τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να ανακληθούν περίπου 12.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Tesla έπρεπε τελικά να ακυρώσει την ενημέρωση του FSD στα οχήματα για να διορθώσει το πρόβλημα. Ο Zhao σχολίασε “Τι συνέβη εδώ;"

Και για όσους πιστεύουν πως η συζήτηση ολοκληρώθηκε- όχι φυσικά - φαίνεται ότι θα συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ο Elon Musk απάντησε εκ νέου το βράδυ της Τρίτης πως δεν χρησιμοποιεί το Binance - ωστόσο (προσπάθησε στο παρελθόν σε ένα σημείο, αλλά η εγγραφή ήταν πάρα δύσκολη- διευκρινίζοντας πως δεν τον ενοχλεί προσωπικά - απλά θίγει αυτό το ζήτημα εκ μέρους άλλων κατόχων του κρυπτονομίσματος.

Σε άλλα νέα - με συνέντευξη του ο Changpeng Zhao στους Financial Times, δήλωσε πως το Binance βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με «αρκετά» κρατικά επενδυτικά ταμεία για επενδύσεις στην παγκόσμια οντότητά της, αρνούμενος να κατονομάσει συγκεκριμένα κεφάλαια.

Εάν αυτό ισχύει- θα έχει φυσικά μεγάλο θετικό αντίκτυπο τόσο για το ψηφιακό νόμισμα $ΒΝΒ αλλά και την αγορά κρυπτονομισμάτων στο σύνολο της.

Ο Zhao ελπίζει ότι η «αντίληψη και οι σχέσεις» της Binance (ως εταιρεία, όχι μόνο ως ανταλλακτήριο)με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο θα βελτιωθούν εάν τα κρατικά επενδυτικά ταμεία έπαιρναν μερίδιο στην εταιρεία. Αλλά μπορεί επίσης να μας συνδέσει με συγκεκριμένες χώρες[,] ... με τις οποίες θέλουμε να είμαστε λίγο προσεκτικοί".

Αντίστοιχα η οντότητα της Binance στις ΗΠΑ θα κλείσει την προκαταρκτική δημόσια προσφορά χρηματοδότησης «μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων» μέσα στους επόμενους δύο μήνες - ετοιμάζοντας ένα IPO το 2022-2023.