8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός με το δολάριο να αποδυναμώνεται

Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός με το δολάριο να αποδυναμώνεται
Φωτογραφία αρχεία

Η τιμή του χρυσού έφτασαν σε υψηλό πάνω από μίας εβδομάδας τη Δευτέρα, καθώς η χαλάρωση του δολαρίου συνέχισε να υποστηρίζει τον χρυσό σε τιμή του δολαρίου, αν και οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων περιόρισαν τα κέρδη.

Η τιμή σποτ του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,52% στα 1.851 δολάρια ανά ουγγιά. Η τιμή του, νωρίτερα στη συνεδρίαση, έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Μαΐου στα 1.853,55 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύονται 0,4% στα 1.847,90 δολάρια.

«Η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να μην ξέρει εάν ο χρυσός έχει ξεπεράσει την καταιγίδα μεσοπρόθεσμα ή (απλώς) αυξάνει ως απάντηση σε μια διαρκή υποχώρηση του δολαρίου ΗΠΑ», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Τζέφρι Χάλεϊ.

Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

«Προτού γίνω δομικά ανοδικός, θα χρειαζόταν να δω τον χρυσό να κρατά τα πρόσφατα κέρδη του εν όψει της ισχύς του δολαρίου και όχι της αδυναμίας του δολαρίου», είπε ο Χάλεϊ.

Ωστόσο, οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σταθεροποιήθηκαν μετά από ένα σερί απωλειών τριών συνεδριάσεων, περιορίζοντας τη ζήτηση για χρυσό μηδενικής απόδοσης.

Ο χρυσός, που θεωρείται ως ένα ασφαλές απόθεμα αξίας σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, τείνει να γίνεται λιγότερο ελκυστικό για τους επενδυτές όταν αυξάνονται τα επιτόκια των ΗΠΑ, επειδή δεν αποφέρει τόκο.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 1,23% στα 21,94 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 1,92% στα 959 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύεται 2,80% στα 1.994 δολάρια.