Σε υψηλό 15 ημερών το ευρώ, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για διάλογο ΗΠΑ-Κίνας

Σε υψηλό 15 ημερών το ευρώ, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για διάλογο ΗΠΑ-Κίνας

Σε υψηλό 15 ημερών το ευρώ κινείται σήμερα το ευρώ, ξεπερνώντας τα 1,17 δολάρια, καθώς τα, ασθενέστερα απ'' ότι προβλεπόταν, στοιχεία για αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν το αμερικανικό νόμισμα, ενώ ταυτόχρονα η ανάκαμψη του επενδυτικού κλίματος που έχει προκαλέσει η είδηση για επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου δίνει ώθηση στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της, τερματίζοντας τις αγορές ομολόγων της το τρέχον έτος, και αυξάνοντας τα επιτόκια το επόμενο φθινόπωρο.

Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,2% φθάνοντας στα 1,1714 ευρώ, το υψηλότερο από τις 30 Αυγούστου. Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% τον Αύγουστο, από 0,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές του Reuters, προκαλώντας πλήγμα στο αμερικανικό νόμισμα.

Η χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας να αυξήσει τα επιτόκια προκάλεσε ανάκαμψη στις αναδυόμενες αγορές, την ώρα που αυξάνονται οι ελπίδες για έναν νέο κύκλο συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για αποκλιμάκωση της μεταξύ τους εμπορικής διαμάχης.