Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκοί δείκτες με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκοί δείκτες με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικά πρόσημα επέστρεψαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τις χτεσινές απώλειες, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των προβλέψεων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,8% ή 3 μονάδες και κινείται στις 372,3 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να εμφανίζει κέρδη 2%.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,75% και κινείται στις 12.713 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,78% στις 5.135 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που βρίσκεται στις 6.378 μονάδες με άνοδο 0,67%.

Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στις αγορές τις ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,8% και κινείται στις 20.078 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που βρίσκεται στις 7.805 με άνοδο επίσης 0,8%.

Στις εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, ολοκληρώνεται απόψε η διήμερη συνάντηση της Fed η οποία θα εκδώσει δήλωση πολιτικής και τριμηνιαία περίληψη οικονομικών προβλέψεων, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Τζερόμ Πάουελ.

Η Fed δεν αναμένεται να ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές πολιτικής, με το επιτόκιο αναφοράς της να παραμένει κοντά στο μηδέν και τα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων να συνεχίζονται. Ωστόσο, οι επενδυτές αναμένουν τις εκτιμήσεις της για το πόσο καιρό θα διατηρήσει την τρέχουσα πολιτική της και τις προβλέψεις της για την οικονομία και τα επιτόκια, τις πρώτες από τα τέλη του περασμένου έτους.

Νωρίτερα σήμερα, μικτά πρόσημα παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες των αγορών στην Ασία με το βλέμμα των επενδυτών στα αρνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών Παραγωγού παρουσίασε πτώση 3,7% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας κατά πολύ και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση 3,3%. Παράλληλα, Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση, χάνοντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο 2,7%.