Σε χαμηλό δύο ετών κινείται το ευρώ

Σε χαμηλό δύο ετών κινείται το ευρώ

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών κινείται σήμερα το ευρώ, καθώς οι εξισορροπητικές κινήσεις που γίνονται στο τέλος του τριμήνου ενίσχυσαν τη ζήτηση για το δολάριο, με τους επενδυτές να παραμένουν απτόητοι από τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Στυγκεκριμένα, η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε 0,1% στα 1,0904 δολάρια που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017. Ο δείκτης ισοτιμίας του ενισχύθηκε 0,1% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων στις 99,27 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο τριών και πλέον εβδομάδων.

Οι αγορές αναλύουν τη διαδικασία παραπομπής του Αμερικανού προέδρου μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ανώνυμου πληροφοριοδότη που αναφέρει πως ο Αμερικανός πρόεδρος όχι μόνο καταχράστηκε την εξουσία του στην προσπάθειά του να αναγκάσει την Ουκρανία να εμπλακεί υπέρ του στις εκλογές του 2020, αλλά και ότι ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να κρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Όσον αφορά τον εμπορικό πόλεμο, κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο θέλει να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα, ενώ το CNBC ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το εμπόριο είναι σε σωστό δρόμο και έχουν προγραμματιστεί για τις 10-11 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.