Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι αγορές κρυπτονομισμάτων

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι αγορές κρυπτονομισμάτων

Με το bitcoin να διαπραγματεύεται την περασμένη Πέμπτη λίγο πάνω από τα 60.000, είδαμε τεράστιες ποσότητες calls τόσο BTC όσο και ETH, κάτι που είναι bullish. Ωστόσο, η σημαντική πίεση πωλήσεων συνεχίστηκε, οδηγώντας το BTC κάτω από το επίπεδο των $56.000 μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής.

Μετά τη λήξη της Παρασκευής, είδαμε το επονομαζόμενο relief ράλι που επεκτάθηκε το Σαββατοκύριακο, φέρνοντας πίσω το BTC ξανά στα $60.000. Οι επενδυτές θεώρησαν σημαντικό το σημείο στήριξης στην περιοχή των $58.000. 

Και πάλι, αυτό το ράλι ήταν βραχύβιο καθώς η πίεση των πωλήσεων συνεχίστηκε ακριβώς στο υποδεικνύοντας πιθανώς έναν θεσμικό παίκτη (ο οποίος θα μπορούσε να είχε ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα πωλήσεων spot στην αρχή της εργάσιμης εβδομάδας).

Το βράδυ της Δευτέρας στην Ασία σημειώθηκε άλλη μια απόπειρα ράλι στον απόηχο της ανανέωσης της θητείας του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ. Για τρίτη φορά, το ράλι γρήγορα ξεθώριασε με τον υψηλό αριθμό πωλήσεων να οδηγούν αυτή τη φορά το $BTC στο νέο τοπικό χαμηλό των 55.415.

Η αγορά είναι ξεκάθαρα νευρική για τη συνεχή πίεση πωλήσεων στις αγορές spot. Μέχρι στιγμής, η πίεση των πωλήσεων έχει ουσιαστικά περιορίσει κάθε ράλι. Το ερώτημα είναι αν θα οδηγήσει σε μια περαιτέρω πτώση...

Σε άλλα δεδομένα, παρατηρούμε τα εξής. 

Μεγάλος αριθμός stablecoins βρίσκονται στα ανταλλακτήρια σε σύγκριση με το υπόλοιπο των BTC. Παράλληλα η ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές για προϊόντα ETF που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα αυξήθηκε ελαφρά αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές whales φαίνεται να κάνουν κινήσεις κυρίως με OTC συναλλαγές τελευταία, ενώ οι miners φαίνεται πως διατηρούν στην πλειοψηφία τις θέσεις τους. Η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης φαίνεται να είναι για μια ακόμα φορά υπερμοχλευμένη με την πλειοψηφία των θέσεων να είναι short.

Οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι $BTC πωλούν - τόσο με ζημιές ή μικρά κέρδη. Δεν παρατηρείται κάποια σημαντική δραστηριότητα πώλησης από μακροπρόθεσμους κατόχους.

Παρά την πτώση που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες, τα δεδομένα των καθαρών θέσεων BTC στα ανταλλακτήρια εξακολουθούν να δείχνουν θετικά σημάδια μεγαλύτερης εκροής BTC από εισροή. Αυτή η συσσώρευση όσο συνεχίζει να συμβαίνει, είναι πολύ θετικό για την τιμή διαπραγμάτευσης του Bitcoin μακροπρόθεσμα.

Ο δείκτης Exchange Net Position μετρά εάν υπάρχει εισροή ή εκροή BTC σε λογαριασμούς που συνδέονται με ανταλλακτήρια. Όταν υπάρχει συνήθως μεγάλη εκροή από ανταλλακτήρια, οι κάτοχοι αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα και τα μεταφέρουν σε hardware wallets.

Από τα altcoins που ξεχώρισαν αυτή την εβδομάδα είναι το AVAX και το ROSE του σημείωσαν ράλι, σημειώνοντας νέα υψηλά στα $147 και $0,4663 αντίστοιχα.

Το ROSE ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό καθώς έχει αυξηθεί κατακόρυφα παρόλο που βρίσκεται σε ένα μεγάλο ξεκλείδωμα κρυπτονομισμάτων που διπλασίασε την προσφορά των νομισμάτων που κυκλοφορούσαν.

Το ALGO παρουσίασε άνοδο σοκ την Πέμπτη, με διαπραγμάτευση σχεδόν τα 13 δολάρια στην Νότιο Κορέα! Αυτό συνέβη στο πίσω μέρος της καταχώρισης του $ALGO στο Upbit Korea. Γρήγορα διαπραγματεύτηκε κάτω από τα 2 USD, αλλά αναμένουμε μια σειρά από θετικούς τίτλους καθώς αναμένουμε το συνέδριο Algorand Decipher στο Μαϊάμι την επόμενη εβδομάδα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.