Σ. Λαζαρίδης στο Bloomberg: Η Ελλάδα θα είναι από τους μεγάλους κερδισμένους του Ταμείου Ανάκαμψης

Σ. Λαζαρίδης στο Bloomberg: Η Ελλάδα θα είναι από τους μεγάλους κερδισμένους του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Ελλάδα αναμένεται να είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και οι επενδυτές γνωρίζουν ήδη τα πλεονεκτήματα που θα έχει για τη χώρα, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Τόσο η βασική επίδραση όσο και η δυναμική των προοπτικών του Ταμείου - όχι μόνο από την άποψη κεφαλαίων αλλά και από άποψη προετοιμασίας και διαχείρισης σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη - εξηγούν το σημερινό ενδιαφέρον των επενδυτών για το ελληνικό χρηματιστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

Όπως σημειώνει άλλωστε το πρακτορείο, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ έχει ενισχυθεί κατά 12% από την αρχή του έτους και περίπου 63% μετά από το πρώτο lockdown στη χώρα, πέρυσι τον Μάρτιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε πως «βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες, τα ακίνητα, την ενέργεια και τα τρόφιμα και ποτά, καθώς και στις τράπεζες», προσθέτοντας ότι «διερευνούμε αν θα υπάρξει όφελος προσθέτοντας ειδικά προϊόντα σε αυτούς τους τομείς».

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ευρωπαϊκά κεφάλαια μπορούν να προσφέρουν σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, με τον κ. Λαζαρίδη να προσθέτει ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών επεξεργάζεται επίσης τη δημιουργία ενός νέου δείκτη με βάση τα κριτήρια περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) για να βοηθήσει τους επενδυτές να εντοπίσουν τις εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς.

«Η συμμετοχή στον δείκτη θα βασίζεται στην ευαισθησία των εταιρειών να παρέχουν στην επενδυτική κοινότητα πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς», δήλωσε ο επικεφαλής του Ομίλου ΕΧΑΕ, ενώ ο εν λόγω δείκτης αναμένεται να είναι έτοιμος έως τον Οκτώβριο.