7ος χρόνος, ημέρα 2151η
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Robinhood: Στα 32 δισ. δολάρια η αποτίμηση της μετά το ντεμπούτο στον Nasdaq

Robinhood: Στα 32 δισ. δολάρια η αποτίμηση της μετά το ντεμπούτο στον Nasdaq
Shutterstock

H Robinhood η οποία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των επενδυτών λιανικής το τελευταίο διάστημα αποτιμάται στα 32 δισ. δολάρια μετά το ντεμπούτο της στον Nasdaq.

Η εφαρμογή συναλλαγών τιμολόγησε τις μετοχές στο κάτω όριο του εύρους των 38-42 δολαρίων πουλώντας  52,4 εκατομμύρια μετοχές και συγκεντρώνοντας σχεδόν 2 δισ. δολάρια.

Η Robinhood έχει γίνει κεντρική «πύλη εισόδου» στις αγορές για νεαρούς ή νέους επενδυτές. Η εφαρμογή, η οποία προσφέρει συναλλαγές μετοχών, κρυπτονομισμάτων και options αλλα και λογαριασμούς διαχείρισης χρημάτων, γνώρισε συναλλαγές-ρεκόρ στη διάρκεια της πανδημίας και εν μέσω της φρενίτιδας για τις μετοχές όπως GameStop, AMC και άλλες.

Η Robinhood εκτιμά ότι είχε 22,5 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών (που συνδέονται με τραπεζικό λογαριασμό) στα τέλη του β' τριμήνου. Το νούμερο είναι αυξημένο σε σχέση με τους 18 εκατομμύρια λογαριασμούς στο α' τρίμηνο του 2021, που αντιστοιχούσε σε άνοδο 151% σε σχέση με έναν χρόν πριν. Η εταιρεία αποτιμήθηκε τελευταία φορά στις ιδιωτικές αγορές στα 11,7 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο.