Ράλι 600 μονάδων για τον Dow, «έπιασε» τις 3.000 μονάδες ο S&P 500
Wall Street

Ράλι 600 μονάδων για τον Dow, «έπιασε» τις 3.000 μονάδες ο S&P 500

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών τόσο σχετικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας όσο και για την πρόοδο στο κομμάτι της δημιουργίας εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ωθεί τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος. 

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 643 μονάδες ή 2,63% και διαμορφώνεται στις 25.109.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που ξεπέρασε το φράγμα των 3.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου και πλέον διαμορφώνεται στις 3.014 μονάδες, με άνοδο 1,99% και ώθηση από τον τεχνολογικό και τον φαρμακευτικό κλάδο.

Τέλος, κέρδη 1,36% σημειώνει και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που βρίσκεται στις 9.452 μονάδες, ενώ πλέον απέχει λιγότερο από 3% από τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου.

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη της τάξης του 10,8% καταγράφει η μετοχή της Carnival, ενώ άλμα 9% πραγματοποιούν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών United Airlines και Southwest Airlines. Παράλληλα, κέρδη 8,9% πραγματοποιεί η μετοχή της MGM Resorts.

Ώθηση στις αγορές δίνουν οι ανακοινώσεις της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Novamax, η οποία αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει τις πρώτες κλινικές δοκιμές ενός πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό με τη συμμετοχή 130 υγιών εθελοντών, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία τα πρώτα αποτελέσματα της πρώτης φάσης δοκιμών αναμένονται εντός του Ιουλίου.

Παράλληλα, με αισιοδοξία βλέπουν οι επενδυτές την πρώτη φάση της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη, καθώς αίρονται σταδιακά τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί από τις κυβερνήσεις με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Τέλος, το θετικό κλίμα στις αγορές επιτείνει το νέο ράλι των τιμών του αργού πετρελαίου, με το συμβόλαιο Ιουλίου του WTI να ενισχύεται κατά 3,55% στα 34,43 δολάρια/βαρέλι, ενώ άνοδο καταγράφει και το ευρωπαϊκό Brent, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου να βρίσκεται στα 36,23 δολάρια/βαρέλι, με κέρδη 2%.