Ράλι 560 μονάδων για τον Dow Jones

Ράλι 560 μονάδων για τον Dow Jones

Σε συνεδρίαση σημαντικών κερδών με ράλι για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones εξελίχθηκε η σημερινή στην αμερικανική αγορά παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα, με την επενδυτική ψυχολογία να εμφανίζεται ενισχυμένη έπειτα από το κάλεσμα αξιωματούχου της Fed για σημαντική ενίσχυση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.642 μονάδες με άνοδο 2,13% ή 556 μονάδων, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq που στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης κινούνταν σε αρνητικό έδαφος διέγραψαν και οι δύο τις απώλειες τους, με τον διευρυμένο δείκτη να τερματίζει στις 3.197 μονάδες με +1,34% και τον τεχνολογικό να καταγράφει άνοδο 0,94% στις 10.488 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη ώθηση στον Dow την έδωσε η μετοχή της Caterpillar που είδε τη μετοχή της να κερδίζει σχεδόν 5%, ενώ οι Exxon Mobil και Chevron βρέθηκαν πάνω από το +3% και οι δύο, την ώρα που η Boeing πρόσθεσε 2,5% στην αξία του τίτλου της.

Οδηγός στα κέρδη του S&P 500 ήταν ο κλάδος της Ενέργειας που ενισχύθηκε συνολικά κατά 3,6%, ενώ στην τεχνολογία η Amazon και η Alphabet κατέγραψαν άνοδο 0,6% και οι δύο.

Παράλληλα, άνοδο 0,57% σημείωσε η μετοχή της JPMorgan Chase, μετά τα οικονομικά στοιχεία τριμήνου της τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα νέα της ημέρας που εξετάζουν οι επενδυτές, η αξιωματούχος της Fed Λάελ Μπρέηναρντ δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μαζικές αγορές περιουσιακών στοιχείων για μια «παρατεταμένη» χρονική περίοδο προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει εν μέσω της «παχιάς ομίχλης αβεβαιότητας» που έφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Θετική συνεισφορά στην επενδυτική διάθεση της ημέρας είχε το γεγονός ότι η Φλόριντα κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων κάτω από το μέσο αριθμό της τελευταίας εβδομάδας, ενώ και στην Καλιφόρνια τα νέα περιστατικά ήταν μειωμένα από χτες.