Ράλι 20% για το πετρέλαιο - Διευρύνεται το ανοδικό σερί

Ράλι 20% για το πετρέλαιο - Διευρύνεται το ανοδικό σερί

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου για πέμπτη διαδοχική ημέρα, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ικανότητα αποθήκευσης υποχώρησαν πριν ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία στοιχεία για τη βιομηχανία, ενώ παράλληλα τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν από τα κέρδη που κατέγραψε χτες η Wall Street.

Η άνοδος του αργού λαμβάνει χώρα παρά την απόφαση της Επιτροπής Texas Railroad, δηλαδή του ρυθμιστικού φορέα των ΗΠΑ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, να εγκαταλείψει την προσπάθεια να αναγκάσει τους παραγωγούς να μειώσουν την παραγωγή μετά από αντιδράσεις από τις εταιρείες ενέργειας.

Το West Texas Intermediate, ο αμερικανικός δείκτης, σημειώνει άνοδο 20,26% ή 4,13 δολάρια/βαρέλι στα 24,52 δολ. το βαρέλι.

Το brent καταγράφει άνοδο 12,5% στα 30,6 δολάρια το βαρέλι.

Τα κέρδη του εμπορεύματος δείχνουν τα πρώτα σημάδια της επίδρασης της συμφωνίας των παραγωγών του OPEC+ για μείωση της παραγωγής.

Οι τιμές του πετρελαίου δέχτηκαν έντονη πίεση τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της μεγάλης υποχώρησης της ζήτησης που επήλθε μετά την πανδημία του κορονοϊού, με συμβόλαια του WTI να υποχωρούν μέχρι και σε αρνητική περιοχή.