Μικτά πρόσημα στην Wall Street μετά το τεχνολογικό sell-off

Μικτά πρόσημα στην Wall Street μετά το τεχνολογικό sell-off

Μικτά πρόσημα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, στον απόηχο του sell-off των προηγούμενων συνεδριάσεων με επίκεντρο τον τεχνολογικό κλάδο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 350 μονάδων ή 1,15% και κινείται στις 31.045 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 βρίσκεται στις 3.825 μονάδες, υποχωρώντας οριακά κατά 0,1%.

Στον αντίποδα, κέρδη καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,77% στις 13.221 μονάδες, εμφανίζοντας σημάδια σταθεροποίησης μετά τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων ημερών, που συνιστούν το χειρότερο sell-off του τεχνολογικού κλάδου από τον Οκτώβριο του 2020.

Την αγορά στηρίζουν σήμερα οι τεχνολογικοί κολοσσοί που επιχειρούν να αντεπίθεση μετά τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων ημερών, με τον τίτλο της Apple να σημειώνει κέρδη άνω του 1,8%, ενώ η Microsoft βρίσκεται στο +1,2% και η Facebook ενισχύεται κατά περίπου 3%,

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου των ΗΠΑ υποχωρήσε κατά περίπου 5 μονάδες βάσης στο 1,47%, ενώ χτες είχε σκαρφαλώσει στο 1,6%. Η απόδοση του ομολόγου έχει ενισχυθεί πάντως πάνω από 50 μονάδες βάσης από την αρχή της χρονιάς.

Στα μάκρο της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 2,4% τον περασμένο μήνα, λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις για άνοδο 2,5%. Πρόκειται για την πρώτη άνοδο από τον Οκτώβριο.