7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Πώς διαφοροποιήθηκαν τα κρυπτονομίσματα από τις παραδοσιακές αγορές στην «κινεζική κρίση»;

Πώς διαφοροποιήθηκαν τα κρυπτονομίσματα από τις παραδοσιακές αγορές στην «κινεζική κρίση»;

Η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων θα αρχίσει να δίνει προσοχή σε μακροοικονομικούς παράγοντες ξανά προς το τέταρτο τρίμηνο … ήταν βασική σύσταση προς τους επενδυτές του Liberal στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η μακροοικονομική επιρροή ήρθε νωρίς με τις αγορές κρυπτονομισμάτων να υποχωρούν αυτήν την εβδομάδα μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία παγκόσμιου κινδύνου ως απάντηση στην κρίση της Evergrande.

Οι αγορές ξεκίνησαν πτωτική πορεία από το πρωί της Δευτέρας, με την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ να βρίσκονται σε περίοδο διακοπών για το φεστιβάλ του φθινοπώρου. Αυτό συνεχίστηκε την Τρίτη με το BTC να φτάνει στο χαμηλό των 40.200 στην Ασία.

Είναι κομβικής σημασίας εάν το $BTC καταφέρει να διατηρήσει το επίπεδο των $40.000 κάτι που θεωρείται το πιθανότερο σενάριο δεδομένου του ανοδικού ξεσπάσματος το απόγευμα της Τετάρτης. Ο λόγος είναι ότι κατευθυνόμαστε επίσης προς την απόφαση FOMC των ΗΠΑ σήμερα Πέμπτη.

Σχετικά με την Evergrande

Τα δεδομένα πλέον δείχνουν πως υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση με κάποια μορφή και ότι αυτή δεν θα είναι η «στιγμή Lehman» της Κίνας. Ωστόσο, η έλλειψη παρεμβατικότητας μέχρι τώρα από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές τρομάζει την αγορά.

Ο φόβος εδώ είναι ότι ο Πρόεδρος Σι θα μπορούσε να επιτρέψει στην Evergrande να αποτύχει ως παράδειγμα για τους άλλους παίκτες ακινήτων ενόψει της 100ης επετείου του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) το 2022. Το ΚΚΚ έχει λάβει δρακόντειες πρωτοβουλίες σε πολιτικές αναφορικά με την τεχνολογία και την εκπαίδευση.

Σε αυτό το σημείο, η αγορά έχει ήδη αποτιμήσει ήδη τα ίδια κεφάλαια της Evergrande προεξοφλώντας σχεδόν την οικονομική κατάρρευση. Το κλειδί είναι να αποτραπεί ένα συστηματικό σοκ. Αναμένουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να το κάνει. Και αυτό θα μείωνε την τρέχουσα αστάθεια καθώς η αγορά αλλάζει από τον τιμολογιακό συστημικό κίνδυνο σε βραδύτερη ανάπτυξη στην Κίνα.

Επίδραση στις αγορές κρυπτονομισμάτων

Για μια αγορά που ήταν απελπισμένη για κατευθυντήριες, τη στιγμή που επικρατούσε η αβεβαιότητα της FOMC, αυτό το «ρίσκο» ήταν η τέλεια δικαιολογία για μια γρήγορη βουτιά.

Με τα παραπάνω, το $BTC βρήκε υποστήριξη στο επίπεδο των 40k.

Η αγορά options αντανακλά μια τεράστια νευρικότητα με τa Risk Reversals να πέφτουν στο -20% λόγω της υψηλής ζήτησης για puts έναντι των calls.

Οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι Bitcoin (πιθανώς όσοι είναι καινούριο και μπήκαν στην αγορά πρόσφατα (STH) με βάση δεδομένα που αναλύουν την ηλικίας νομίσματος από 1 έως 155 ημέρες από τη στιγμή που κατατέθηκε σε ένα νέο ηλεκτρονικό πορτοφόλι - καταγράφουν σήμερα απώλειες. Έτσι τα δεδομένα δείχνουν πως πώλησαν τα $BTC τους με ζημιά. Όπως πάντα αδύναμα χέρια που πωλούν σε πανικό, ενώ πιο τολμηροί επενδυτές όπως η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ έτρεξαν να επωφεληθούν από την πτώση.

Υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ του $BTC και του S&P 500;

Ενώ υπάρχουν σίγουρα ορισμένες περίοδοι όταν το $BTC μιμείται τον δείκτη SP500, αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί ως βασικός κανόνας.

Για τις επόμενες εβδομάδες δεν μπορούμε να πούμε από τα γραφήματα ότι η υποθετική διόρθωση του SP 500 θα προκαλέσει υποχρεωτικά και πτώση του BTC. Ισχύει και το αντίστροφο.

Τι μπορεί να οδήγησε την τόσο σύντομη ανάκαμψη;

Τα δεδομένα δείχνουν μεγάλες ρευστοποιήσεις θέσεων long. Όταν ρευστοποιούνται θέσεις long, τοποθετούνται παραγγελίες αγοράς. Παρατηρούμε επίσης πως το επιτόκιο χρηματοδότησης ισοπεδωμένο, που σημαίνει πως οι επενδυτές δεν πληρώνουν τόκους, κάτι που είναι bullish καθώς η αγορά εξαρτάται κυρίως από τις spot αγορές.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.