Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 12:40

-A +A

Πετρέλαιο: «Ναι» και από τη Ρωσία για μείωση της παραγωγής

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 12:40
Πετρέλαιο: «Ναι» και από τη Ρωσία για μείωση της παραγωγής
-A +A

Την έγκριση της Ρωσίας πήρε, όπως όλα δείχνουν, η πρόταση για συνέχιση της μείωσης παραγωγής αργού πετρελαίου για εννέα ακόμα μήνες, σύμφωνα με το Reuters. 

Πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων ανέφερε πως η συνάντηση της Ρωσίας με τις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, θα οδηγήσει σε υπογραφή συμφωνίας για παράταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από χτες οι χώρες μέλη του OPEC (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών) συμφώνησαν στην Βιέννη να παρατείνουν για εννέα μήνες την συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Επίσης, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν στην επιτροπή εποπτείας OPEC+ συμφώνησαν να παρατείνουν την συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου για εννέα μήνες, διατηρώντας παράλληλα τις ισχύουσες για την παραγωγή ποσοστώσεις προτείνοντας την ανάλογη απόφαση.

Ο Νόβακ υπογράμμισε ότι το ζήτημα της παράτασης της συμφωνίας για διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών δεν συζητήθηκε, επισημαίνοντας ότι «κοινή άποψη ήταν να ληφθεί υπ όψιν η χειμερινή περίοδος και πως ήταν καλύτερα να παραταθεί αμέσως και για τον χειμώνα».

Η ρωσική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιούνιο στα 11,15 εκατ. βαρέλια τη μέρα από 11,11 εκατ. βαρέλια τη μέρα που ήταν τον Μάϊο. 

Το πετρέλαιο σημειώνει απώλειες με το WTI να υποχωρεί 0,4% στα 58,85 δολ. το βαρέλι.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα