Περιόρισαν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Περιόρισαν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Επιχείρηση αντίδρασης πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά τις ισχυρές απώλειες το πρωί που ξεπέρασαν κατά περιπτώσεις και το 2%, στον απόηχο του χτεσινού sell-off στην Wall Street και ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για την αύξηση των νέων περισσότερο μεταδοτικών στελεχών του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται πλέον με μικρές απώλειες 0,44% στις 401,62 μονάδες, έχοντας διαγράψει μεγάλο μέρος των απωλειών του από το χαμηλό ημέρας στις 394,4 μονάδες.

Αντίστοιχη κίνηση πραγματοποιεί και ο γερμανικός DAX που είχε φτάσει να χάνει 2,2%, ωστόσο πλέον κινείται στις 13.545 μονάδες με πτώση 0,55%.

Παρομοίως ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,8% κινούμενος στις 6.515 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 πέρασε έστω και οριακά σε θετικό πρόσημο (+0,04%) στις 5.460 μονάδες

Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει περιορίσει την πτώση του στο 0,1% κινούμενος στις 21.333 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που βρίσκεται στις 7.833 μονάδες με απώλειες 0,25%.

Νωρίτερα σήμερα, με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι ασιατικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη αρνητικών επιδόσεων από τη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς.

Εν μέσω περιβάλλοντος γενικότερης αστάθειας στις παγκόσμιες αγορές, η Wall Street είχε ανοίξει το χορό των μεγάλων ρευστοποιήσεων χτες, με τους τρεις βασικού δείκτες να καταγράφουν απώλειες άνω του 2% στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος υπογράμμισε ότι η οικονομία της χώρας έχει ακόμα δρόμο μπροστά της για να ανακάμψει.

«Η νέα έξαρση της πανδημίας προκαλεί μεγάλη δυσκολία σε εκατομμύρια Αμερικανούς και επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ανέφερε ο κ. Πάουελ.