7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία ο S&P 500 βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Αυγούστου. 

Μικρή ώθηση στους δείκτες σήμερα έδωσαν τα μακροοικονομικά στοιχεία της Fed για την βιομηχανική παραγωγή που αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο ενώ η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας αυξήθηκε κατά 76,4% που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2019. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% ενώ η παραγωγή στα αμερικανικά εργοστάσια αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 2,5% τον Αύγουστο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο μετά από άνοδο 8,5% τον προηγούμενο μήνα. ενώ και τα στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και τις επενδύσεις σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,15% στις 34.648 και ο S&P 500 καταγράφει οριακά κέρδη 0,21% και κινείται στις 4.452 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,09% και κινείται τις 15.022 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Dow Jones και ο S&P 500 έχουν υποχωρήσει στις έξι από τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq συμπλήρωσε χθες πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις με αρνητικό πρόσημο. Από την αρχή του μήνα ο Dow χάνει πάνω από 2%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί περίπου 1,8%.