7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 ωστόσο να «προσπαθεί» να υπερκεράσει τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, όπως αυτά διαμορφώθηκαν τον Μάιο.  

Παράλληλα ο Nadaq με τα κέρδη που κατέγραψε ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Απριλίου. 

Γενικότερα, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, καθώς πληθαίνουν ξανά οι εκτιμήσεις πως ενδεχόμενη άνοδος του πληθωρισμού θα πιέσει την Fed να ξεκινήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο την απόσυρση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Ιδιαίτερα ενισχυμένος εμφανίστηκε ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών καθώς το State Department παρουσίασε τις νέες πιο χαλαρές ταξιδιωτικές συστάσεις για 61 χώρες.

Στα μάκρο της ημέρας, σε νέο ιστορικό υψηλό εκτοξεύτηκαν στις ΗΠΑ οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο με το σχετικό μέγεθος σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας να φτάνει στις 9,3 εκατ. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,09% ή 30,42 μονάδες στις 34.599 μονάδες ενώ ο S&P 500 με οριακά κέρδη 0,02% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 4.227 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,31% ή 43 μονάδες και έκλεισε στις 13.924 μονάδες.