Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν την εβδομάδα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις τόσο στην πορεία της πανδημίας όσο και στις προσπάθειες της οικονομικής ανάκαμψης που προκάλεσε αυτή. 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παγκοσμίως συνεχίζουν να αυξάνονται προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα lockdown που θα βυθίσει περισσότερο την οικονομία. 

Πολλοί αναλυτές στα ξένα πρακτορεία προβλέπουν ότι η οικονομία θα κινηθεί σε σχήμα V, δηλαδή απότομη άνοδος που θα ακολουθήσει την απότομη πτώση λόγω κορονοϊού. 

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0.08% ή 19 μονάδες και κινείται στις 25.849 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,22% στις 9.969 μονάδες. Ο  S&P 500 χάνει 0,06% και κινείται στις 3.095 μονάδες. 

Σημειώνεται πως και οι τρεις βασικοί δείκτες καταγράφουν ήδη τέσσερις εβδομάδες κερδών τις τελευταίες πέντε. Dow Jones και S&P 500 κέρδισαν 1% την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ο Nasdaq έκανε άλμα πάνω από 3%. 

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης της Chicago Fed που μετράει την οικονομική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο ανέκαμψε στο 2,61 τον Μάιο από -17,89 τον προηγούμενο μήνα. Ο εν λόγω δείκτης αποτελεί ένα μέσο όρο 58 οικονομικών δεικτών και τον Μάιο 72 από αυτούς βελτιώθηκαν ενώ 13 επιδεινώθηκαν. 

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple Inc κερδίζει 1,54% με την εταιρεία να πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών από το 1987 αλλά για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,18%.