Οριακές μεταβολές στη Wall, μακριά από τα χαμηλά ημέρας

Οριακές μεταβολές στη Wall, μακριά από τα χαμηλά ημέρας

Με οριακές μεταβολές και μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μακριά ωστόσο από τα χαμηλά ημέρας σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα. 

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν τις λιανικές πωλήσεις δεν κατάφεραν να δώσουν ώθηση στους δείκτες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,7% έναντι προβλέψεων για υποχώρηση 0,7%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 1,8%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που περίμεναν άνοδο μόλις 0,2%.

Ωστόσο η αύξηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις 332.000, αυξημένες κατά 20.000, επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της αμερικάνικης οικονομίας θα είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν. 

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης  Dow Jones απώλεσε 63 μονάδες ή 0,18%, στις 34.751 μονάδες και o S&P 500 έχασε 0,16% ή 6 μονάδες, στις 4.473 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 0,13% ή 20 μονάδες, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 15.181 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones βρέθηκε ενδοσυνεδριακά να χάνει μέχρι και 200 μονάδες. 

S&P 500 και Dow Jones κινούνται σε αρνητικό έδαφος για το Σεπτέμβριο. Μετά από επτά διαδοχικούς κερδοφόρους μήνες και ένα ράλι 20% για τον S&P 500 από την αρχή τους έτους, κάνουν τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο διευρυμένος δείκτης θα επιβραδύνει την πορεία του